Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kordić: Dio PES-a želi vlast koja bi zavisila od volje DPS-a

''Dio Pokreta Evropa sad, iz njima znanog razloga odbija da koalicija Za budućnost Crne Gore sa svojim izbornim reprezentativnim kapacitetom bude dio vlasti. Ono što je potrebno je da se mandatar Spajić vrati na početne pozicije'', kazala je Kordić

Poslanica koalicije Za budućnost Crne Gore Simonida Kordić kazala je da dosadašnji pokušaji da se formira 44 Vlada Crne Gore od strane mandatara Milojka Spajića pokazuju dvije stvari- da dio Pokreta Evropa sad želi vlast koja bi zavisila od političke volje bivšeg režima, tj. režima DPS-a, te da takva Vlada neće imati podršku u Parlamentu.

”Dio Pokreta Evropa sad, iz njima znanog razloga odbija da koalicija Za budućnost Crne Gore sa svojim izbornim reprezentativnim kapacitetom bude dio vlasti. Ono što je potrebno je da se mandatar Spajić vrati na početne pozicije”, kazala je Kordić za Adria TV.

Jasno je, ističe ona, da je neophodno da već sada mandatara, kao ličnost koja je odgovorna za sastavljanje vlade, „i svi drugi vrate na elementarne demokratske pozicije, na pozicije zapadne demokratije i evropskih vrijednosti za koje se svi zalažemo i da sastave Vladu koja će održavati ono što su građani iskazali na samim izborima“.

”Jasno je da dominantno građani Crne Gore ne žele oživljavanje niti produžavanje života prethodnog režima“, napominje Kordić i dodaje da oni žele reforme koje će promijeniti onaj sistem vladanja koji je instalirao DPS. U tom smislu treba da se vratimo na osnovne demokratske pozicije i na kraju i na pozicije onih uslova koje je sam mandatar ponudio i člana 7 iz tog koncepta koji predviđa proporcionalno predstavljanje u Vladi, tj da Vlada odražava izborne rezultate .U tom smislu smatram ukoliko se odustane od bilo kakvih diskriminatornih poruka i pretpostavki i ako cijeli proces vratimo na ono što su elementarne demokratske pozicije da će se Vlada formirati da prvo bude stabilna, a drugo da ima reformski kapacitet. Vlada mora održavati i fundamentalni demokratski princip da je glas naroda glas Boga”, zaključila je Kordić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Banana
08.09.2023-18:53 18:53

Psli vozi. …… pravac nord.

RIR
08.09.2023-19:01 19:01

…što je ovo dobro smislila …/iz malog mozga/

Tara
08.09.2023-21:14 21:14

Gospodjo..iz Drazinog fronta..vi dajete lekcije Crnogorcima..koji su ovu drzavu stvorili i ginuli..bas od vas cetnika..zlikovaca…KOd nas momentalno vlada Anarhija..ne radi sudstvo..ne rade skole..zaposljava se..samo vas soj..sluzite se Budzetom..crnogorske drzave..a vi slavite pod tudjom zastavom..spjesmom zica Podgorica…rodila vas majka srbijanka…za mene ste primitivni-fasisticki Uzas..

MNE083
10.09.2023-18:20 18:20

Gospodjo, dobro bi bilo da se preselite u susjednu drzavu od tolike mrznje prema domovini moze da vam pozlije!