Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica želi da preuzme proteste od Miholjskog zbora i pravoslavnih bratstava

Da raskol postoji svjedoči i zvanično saopštenje Organizacionog odbora protesta dan kasnije u kome su pozvali političare partija da ne politizuju proteste.

Organizacioni odbor takozvanih “narodnih protesta” predvođen Miholjskim zborom i pravoslavnim bratstvima sukobio se sa čelnicima Demokrata oko organizacije protesta koji se protive formiranju manjinske vlade, saznaje Pobjeda.

Sukob je kulminirao u četvrtak na protestima kada Organizacioni odbor i dio građana nijesu dozvolili potpredsjedniku Demokrata Momu Koprivici da govori na protestu ispred Skupštine.

“Koprivica pokušava da politizuje protest i sebe predstavi kao lidera što je nedopustivo i što je naišlo na otpor dijela okupljenih kao i Organizacionog odbora”, rekao je izvor Pobjede.

Dio građana, nezadovoljan što organizatori skupa političarima nijesu dozvolili da im se obrate ispred zgrade Skupštine, predvođeni funkcionerima Demokrata uputili su se u novu protestnu šetnju Ulicom slobode i Bulevarom Ivana Crnojevića nazad do Hrama Hristovog vasksenja.

Građanima se ispred Hrama obratio poslanik Demokrata Momo Koprivica pozvavši ih da “zajedno krenu u odbranu Crne Gore po mjeri svih njenih građana”.

Da raskol postoji svjedoči i zvanično saopštenje Organizacionog odbora protesta dan kasnije u kome su pozvali političare partija da ne politizuju proteste.

“Zahvaljujemo se na snažnoj podršci koju pružate u zaštiti od prekrajanja i krađe naše izborne volje na protestima, koji traju duže od 10 dana. Više puta smo naglasili da ovi protesti nijesu partijski, i zamolili u ime naroda sve političke činioce parlamentarne većine, kao i poslanike i ministre, javno da nam se priključe u svojstvu građana kako bi odbranili, ne funkcije ili fotelje, nego izbornu volju svih nas zajedno”, navodi se u proglasu.

Međutim, kako navode, sve više je pritisaka od strane pojedinih partija da protest politizuju, prisvoje i na taj način, prigrabe još neki politički poen.

“Napetom društvenom momentu, u kojem se trenutno nalazimo, je doprinijela upravo želja za boljim rejtingom. Podsjetićemo da ovo nijesu izborne konvencije, nego građanski protesti. Ko želi politikantski da profitira na ovom protestu, mi ga samo molimo da organizuje protest onako kako se radi: da se prijavi i da kaže ko stoji iza njega”, navodi se u proglasu Organizacionog odbora.

Nezvanična saznanja Pobjede govore i da se Demokratska Crna Gora protivi radikalizaciji protesta koju zastupa dio Organizacionog odbora koja uključuje moguće nasilje, blokadu puteva kao i upad u parlament na čijem je čelu predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

Pop Backović govorio na protestu u Tivtu, tražili da im poslanici vrate mandat

Osnivač Miholjskog zbora pop Mijajlo Backović, sekretar Metodija Ostojića, episkopa budimljansko-nikšićkoga Crkve Srbije je govorio u četvrtak na protestu u Tivtu, koji je organizovan, kako se navodi, „protiv namjere rušenja aktuelne vlade i formiranja manjinske vlade“.

“Mi smo ovđe došli da kažemo da ne želimo da se narodna volja iskazana mukom, krvlju i stradanjem naroda i Crkve, u parlamentu prekraja birokratskom odlukom par ljudi koji nijesu ili imaju vrlo malo učešća u svemu ovome što se postiglo”, rekao je Backović.

Na skupu u tom gradu je poručeno da u petak 4. februara ispred zgrade Skupštine Crne Gore “moramo složno i odlučno zatražiti da nam poslanici vrate mandat, jer su se pokazali kao nedostojni narodni reprezenti”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Makedonac
29.01.2022-08:58 08:58

STOP-STOP-!!SESELJEVSKI -MITROVICEVI Cetnicki Demokrate kopija -Karadzic- Mladic prvo idu na POPOVI-PA-TOPOVI-PA-LOPOVI Original GUBITNIKA ZLOCINACA Karadziceva -Mladiceva skola pocinju sa Protestima uvrede drugih naroda i tako redom tom ludilu SESELJEVSKIM Cetnickim Demokratama svi zajedno reci STOP-CETNICI nedati im da se prosiruju oni su zarazna bolest CG brzo se moze PROSIRITI!

Kosovo
29.01.2022-09:23 09:23

EVROPU OD CETNIKA O JADU BOG ZABAVIJO- PROTESTI – HASKOG ZLIKOVCA SESELEVSKOG POLITICKOG OCA CETNIKA KOPRIVICU I SVIH DEMOKRATA SPROVESTI U LUDNICU  SKOLU  KARADJICA-MLADICA VEC U VELIKO SU ZAPOCELI -ABAZOVICU VELIKO TI HVALA NIJESMO ZNALI KOLIKI SU ZLI POKAZALI SU CVOJU SESELJEVSKU SKOLU 90-TIH SLICNU KA JAJE JAJETU !

nenad.mne
29.01.2022-09:55 09:55

A glavni kapo SPC kaže da se crkva ne miješa u politiku? Svaka mu je istina takva!

COL
29.01.2022-10:39 10:39

Takozvana pravoslavna bratstva su trenutna zamjena za omražene navijačke horde. Ona odrađuju neke prljave poslove za račun vlasti, a za uzvrat im se dozvoljavaju poslovi na granici zakona. Problem kontrole tih grupacija je već evidentan, a povećaće se sa njihovim finansijskim osnaženjem i omasovljavanjem. Na nos će iskočiti to svim strukturama koje ih organizuju i osnažuju bez obzira na trenutne koristi koje imaju od njihovih aktivnosti. Svaki njihov potez već u nastanku pokazuje da sa vjerom imaju zajedničkih tačaka taman koliko i žaba ima dlaka.