Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Kontrolno saslušanje Abazovića, Adžića, Kovača, Brđanina i Šukovića 13. aprila

Salušanje će se kako je najavio predsjednik odbora Milan Knežević, obaviti u sljedeći četvrtak

Na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu jednoglasno je donijeta odluka o kontrolnom saslušanju predsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića, doskorašnjeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina, vd. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Borisa Milića i koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno bezbjednosnog sektora Marka Kovača povodom dešavanja u bezbjednosnom sektoru.

Salušanje će se kako je najavio predsjednik odbora Milan Knežević, obaviti u sljedeći četvrtak.

Poslanik SNP Dragan Ivanović izjavio je da mu se ne dopada plašenje građana izjavama da je stanje haotično, iako je saglasan da jeste zabrinjavajuće.

Predsjednik odbora Milan Knežević rekao je da je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić najodgovorniji za odliv informacija iz Specijalnog državnog tužilaštva

Knežević je kazao da u Vladi Dritana Abazovića sjedi ministar kod kojeg je Zoran Lazović dolazio sa flašom rakije. Naveo je da ako bude potrebno, saopštiće ime tog ministra.

“Neka me pozve SDT, reći ću sve. Da je meni dolazio Lazović na čestitku, uhapsili bi me odmah sa sve rakijom”, naglasio je Knežević.

Navodi da pripisivati zasluge Abazoviću za sada bolju komunikaciju sa Europolom, predstavlja potencijalno opasno miješanje nadležnosti.

Konatar je rekao da Knežević duguje objašnjenje o ovim navodima, jer ne možemo sami sebi umanjivati rezultate koji su postignuti.

“A ja mislim da su rezulati veliki”, rekao je Konatar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve