Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević sa Feltenom: Politička kriza u Crnoj Gori može se riješiti jedino novim izborima

Konjević je naglasio da je, zahvaljući takvom neodgovornom odnosu i neispunjavanju ključnih evropskih zadataka za dobijanje završnih mjerila za poglavlja 23 i 24, privremeno zatvorena brza traka za napredovanje Crne Gore prema EU

Predsjednik SDP-a Raško Konjević susreo se sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori Peterom Feltenom sa kojim je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji i načinima za prevazilaženje političkih izazova pred kojima se Crna Gora nalazi. Lider SDP-a je ocijenio da se politička kriza jedino može riješiti novim izborima.

Konjević je upoznao ambasadora Feltena sa ključnim razlozima zbog kojih je došlo do pada manjinske Vlade koja nije uspjela da riješi ono što su trebali da budu prioriteti u njenom radu, a to je deblokada evropskog puta, reforme i ekonomska konsolidacija.

„Vlada je umjesto da se bavi pitanjima od interesa za građane i evropsku perspektivu države, posebno kroz angažman njenog premijera, odlučila da u prvi plan kandiduje teme koje dijele društvo i koje pri tome nemaju nikakve veze sa našom EU agendom. I pored niza upozorenja političkih partnera, demokratske javnosti u zemlji, a posebno brojnih savezničkih međunarodnih adresa da se Vlada usredsredi na evropska, reformska i životna pitanja, većina u Vladi je nažalost istrajavala na pogrešnim temama i prioritetima, čime su ideja i suština manjinske Vlade potpuno obesmišljeni“, rekao je Konjević.

Konjević je naglasio da je, zahvaljući takvom neodgovornom odnosu i neispunjavanju ključnih evropskih zadataka za dobijanje završnih mjerila za poglavlja 23 i 24, privremeno zatvorena brza traka za napredovanje Crne Gore prema EU.

On je istakao da se tekuća politička kriza jedino može riješiti novim izborima nakon kojih će Crne Gora dobiti nedvosmislenu evropsku i prozapadnu Vladu sa što je moguće većom parlamentarnom podrškom.

Konjević i ambasador Felten su se saglasili da je potpuni prioritet Crne Gore u narednom periodu ubrzavanje reformskih aktivnosti koje zemlju vode prema punopravnom članstvu u EU, za šta postoji jasna podrška SR Njemačke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve