Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević: Nije mi jasno kako Krivokapić komunicira sa Sekulovićem i Brđaninom

''Radi se o institucionalnoj krizi. Potvrđeno je da je premijer tražio ostavke Brđanina i Sekulovića''

Na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, na kojoj se raspravljalo o dešavanjima na Cetinju 4. i 5. septembra, potvrđeno je da je premijer Zdravko Krivokapić tražio ostavku ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina, saopštio je predsjednik SDP-a i član Odbora Raško Konjević. On je istakao da povodom dešavanja na Cetinju Agencija za nacionalnu bezbjednost nije u realnom vremenu dostavljala podatke MUP-u, kao i da se postavlja pitanje kako se tada ponašao premijer Zdravko Krivokapić.

“Radi se o institucionalnoj krizi. Potvrđeno je da je premijer tražio ostavke Brđanina i Sekulovića. Premijer koji traži da ova dvojica podnesu ostavke, direktor ANB-a Dejan Vukšić svoje ključne informacije ne dostavlja direktoru Uprave policije i ministru unutrašnjih poslova. Meni danas nije jasno kako komuniciraju premijer, direktor Uprave policije i ministrar unutrašnjih poslova”, rekao je Konjević novinarima nakon sjednice Odbora.

On je kazao da su članovi Odbora podržali da se o ovom pitanju razgovara sa premijerom i ministrom unutrašnjih poslova.

“ANB nije uvrealnom vremenu dostavljao podatke MUP-u. Ministar unutrašnjih poslova tvrdio da je uputstvo koje mu je dostavljala generalna sekretarka Vlade nezakonito. Ta Uprava policije i ministar unutrašnjih poslova dva puta su dematovali premijera. Postavlja se pitanje kako se ponašao premijer”, naglasio je Konjević.

O inicijativi DF-a

Komentarišući današnju najavu DF-a da će pokrenuti inicijativu za ibor nove Vlade i premijera Konjević je šaljivo rekao “drago mi je da imamo stabilnu Vladu i institucije”.

“Stav DF-a odslikava institucionalni haos. Pet mjeseci Skupština ne zasijeda, a Vlada nema podršku u parlamentu. Najbolje rješenje da se mandat vrati građanima. Ovako najveću štetu imaju građani. Pravosudne institucije su u blokadi. Mandat vratiti građanima to je rješrnje. Potrebno je da ljudi izadju iz Vlade ugase svjetlo i idemo na nove izbore”, zaključio je on.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve