Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Kongres Zelenih u Lionu: URA podržala kandidate za predsjedinika EK

Na Kongresu koji je bio završni pred predstojeće izbore za evropski parlament, a koji će biti održani u junu, glasalo se za glavne kandidate koji će vodititi Zelene kroz izborni proces i biti kandidati za budućeg/ću predsjednika/cu Evropske komisije

Delagacija Građanskog pokreta URA koju je predvodio lider partije Dritan Abazović učestvovala je na kongresu Zelenih Evrope koji se održao ovog vikenda u francuskom gradu Lionu.

Na Kongresu koji je bio završni pred predstojeće izbore za evropski parlament, a koji će biti održani u junu, glasalo se za glavne kandidate koji će vodititi Zelene kroz izborni proces i biti kandidati za budućeg/ću predsjednika/cu Evropske komisije.

Pobjedu na unutarstranačkom glasanju, kako je saopšteno iz pokreta, odnijeli su kandidati iz Njemačke i Holandije, Teri Rajnke i Bas Eikhaut, za koje su glasali i delagati URE.

Iz GP URA kazali su da pored Abazovića, crnogorsku delegaciju predstavljali su i potpredsjednica Milena Vuković, generalni sekretar partije Mileta Radovanić, zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević i Milijana Vukotić.

“Za Crnu Goru je od posebnog značaja da na predstojećim izborima za Evropski parlament, Zeleni postignu što bolji rezultat. Oni se snažno zalažu za proširenje i to je šansa da Crna Gora lakše ostvari svoj najvažniji spoljnopolitički cilj – punopravno članstvo u Evropskoj uniji”, stoji u saopštenju URE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
05.02.2024-11:40 11:40

URA..nijesu zeleni..oni su jedna kriminalna politicka-spijunska organizacija,..