Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Konatar: Nijesmo dobili poziv od Spajića; Nenezić: Možemo samo u evropsku vladu

Poslanik SD-a Branislav Nenezić navodi da je nemoguće formirati proevropsku vladu sa antievropskim političkim subjektima

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar saopštio je u emisiji “Duel” na Parlamentarnom kanalu da mandatar za sastav nove vlade Milojko Spajić vlast nije uspio da formira zbog toga što nije sarađivao sa GP URA.

Sa druge strane, poslanik SD-a Branislav Nenezić navodi da je nemoguće formirati proevropsku vladu sa antievropskim političkim subjektima.

Konatar dodaje da URA nije dobila poziv za pregovore.

”Sva odgovornost za formiranje vlade je na mandataru Milojku Spajiću. Javnost je svjedok da se URA od početka nije miješala u proces formiranja vlade. Nadam se da će građani dobiti ovu vladu, a ako nemamo rješenje, na stolu su i novi parlamentarni izbori”, kazao je Konatar.

Ocijenio je da se Spajić vrti u krug zbog odbijanja da razgovara sa GP URA.

”Premjer je kazao da smo spremni da pregovaramo i da kada god se vlada formira, u toku demokratskih principa, bude izvršena primopredaja vlasti”, naglašava on.

On je podvukao da do sada ipak nije bilo inicijativa za razgovor sa GP URA.

Branislav Nenezić saopštio je da će Spajić uspjeti da formira vladu ukoliko promijeni pristup.

”Vrlo je jednostavno, ne formira se evropska vlada sa antievropskim subjektima. Ne formira se pro-NATO vlada sa onim koji pale NATO zastave. Od Spajića zavisi da li će formirati vladu”, kazao je Nenezić.

Napomenuo je da u Vladu ne bi zvao subjekte koji ne poštuju državne simbole Crne Gore.

– Ne bih zvao ni one koji su protiv NATO pakta, ali ni GP URA – istakao je on.

Miloš Konatar kazao je da je ključni cilj ove generacije političara učlanjenje Crne Gore u EU.

On je, komentarišući Platformu koju je predsjednik Crne GoreJakov Milatovićuputio parlamentarnim subjektima a koja se tiče evropskih integracija, kazao da je riječ o dobroj inicijativi.

”Platformu vidim kao doprinos da se cijelo društvo uključi u proces evrointegracija”, rekao je.

Sa druge strane, Nenezić vidi Platformu kao pokušaj da se natjera mandatar Milojko Spajić da pregovore o formiranju vlade vrati na početak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve