Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Konatar: Katnićevi pokušaji ucjena najbolje pokazuju njegovu neprofesionalnost u vođenju SDT-a

On je dodao da posljednja Katnićeva izjava najbolje pokazuje sa, kako ističe, koliko neprofesionalnosti se rukovodi ovom važnom institucijom

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nije u poziciji niti može bilo koga ucjenjivati, a pogotovo ne poslanike GP URA, objavio je danas na Twitter-u poslanik te partije Miloš Konatar.

“Njegovi pokušaji ucjena najbolje pokazuju njegovu neprofesionalnost u vođenju SDT-a. Nastavićemo sa institucionalnim reformama koje su bitne za napredak EU integracija”, napisao je Konatar.

On je dodao da posljednja Katnićeva izjava najbolje pokazuje sa, kako ističe, koliko neprofesionalnosti se rukovodi ovom važnom institucijom.

“Upravo zbog ovakvih stvari su nam neophodne promjene u Tužilaštvu. Promjene su neminovne, jer nastavljamo odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala”, navodi poslanik URE.

Podsjetimo, Katnić je danas u izjavi dostavljenoj medijima kazao da je spreman da podnese ostavku, ali je iznio niz zahtjeva. Jedan od njih je taj da će učiniti taj korak, ukoliko poslanici Demokrata i URE odustanu od prijedloga za izmjenu Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

Kako je rekao, neće se prijaviti ni za jednu drugu funkciju u državnim organima, pod uslovom da predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i predsjednik URE Dritan Abazović, potpišu pisanu izjavu i javno se obavežu da neće, tokom mandata ove Skupštine, niti tražiti, niti na čije drugo traženje, njihovi poslanički klubovi staviti u skupštinsku proceduru pomenute zakone, kao i da neće do isteka mandata, Tužilačkom savjetu mijenjati njegov personalni sastav, niti mijenjati personalni sastav i organizaciju Specijalnog policijskog odjeljenja i Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve