Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Koalicija Jedinstveni za Budvu: Vršljanje kadrova SNS-a po Budvi, poruka građanima da je Božovićev šef u Beogradu

Iz koalicije pozvali nadležne organe da ispitaju protivzakonito miješanje stranih državljana i predstavnika vlasti u izborni proces u Crnoj Gori i Budvi

Nikšićki predizborni scenario direktnog miješanja aktivista Vučićeve Srpske napredne stranke, ponavlja se ovih dana u Budvi, gdje se umjesto povratka liderske uloge u turizmu, našem gradu nudi koncept koji vodi do Vulinove ”Guče na moru”, poručili su iz Koalicije “Jedinstveni za Budvu” koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate Crne Gore (SD), Građanska inicijativa “21. maj” i Liberalna partija.

Oni su ukazali na to da su, po već oprobanom sistemu spoljnjeg uticaja na izbornu volju građana Crne Gore, aktivisti i funkcioneri SNS-a, kako tvrde obaviješteni izvori, već obavili dio zadatka i izvršili pritisak na takozvanu građansku listu Nova Budva, da odustane od učešća na izborima, a da svoje glasove isporuči Demokratskom frontu i Milu Božoviću.

”Partijski vojnici i egzekutori SNS-a dobili su zadatak da preko eksponenata svoje politike ”srpskog sveta”, političkih istomišljenika i štićenika, oblikuju izbornu volju u Budvi, da nakon Nikšića, stvore još jedan protektorat, i od crnogorske prijestonice turizma”, ukazali su u koaliciji.

Prema njihovim riječima, očigledno je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na primjeru Budve, želi da pokaže Crnoj Gori od koga će zavisiti buduća vlast u Budvi.

”To je, nažalost, poruka građanima Budve da je šef predsjednika Opštine Mila Božovića u Beogradu, i da se odluke koje se tiču naše opštine neće donositi u Budvi, a ponajmanje će biti u interesu njenih građana”, ukazali su u koaliciji “Jedinstveni za Budvu”.

Oni su ocijenili da je na djelu direktno i protivzakonito miješanje stranih državljana i predstavnika vlasti druge države u izborni proces u Crnoj Gori i Budvi, zbog čega nadležne organe pozivaju da ispitaju sve okolnosti vezane za ovaj slučaj, i zaštite Ustavom garantovana prava naših sugrađana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve