Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Koalicija Demokrata i URA predala izbornu listu

Predaji lista nijesu prisustvovali ni Bečić ni Abazović. Potpise podrške predala je poslanica Demokrata Zdenka Popović

Koalicija okupljena oko Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA predala je Državnoj izbornoj komisiji listu za parlamentarne izbore pod sloganom “Hrabro se broji”.

Nosilac liste je lider Demokrata Aleksa Bečić, dok je drugi na listi lider GP URA Dritan Abazović.

Predaji lista nijesu prisustvovali ni Bečić ni Abazović. Potpise podrške predala je poslanica Demokrata Zdenka Popović.

Funkcioner Demokrata Nikola Rovčanin kazao je, nakon predaje liste,  da imaju superiornu listu sa više od 90 odsto visokoškolaca, ali i listu hrabrih ljudi, kakvi su, kaže on, potrebni Crnoj Gori.

Glavna poruka ima je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, zbog toga im je i kako kaže slogan “Hrabro”.

“Ova koalicija biće stub i temelj buduće vlade i spremni smo da sa partnerima nastavimo putem prospretite i da uvedemo Crnu Goru u EU”, poručio je Rovčanin.

Kaže i da šalju poruku zajedništva, jer kako dodaje, niko ne može sam da upravlja Crnom Gorom.

Funkcionerka GP URA Ana Novaković Đurović kaže da listu čine iskusni političari, ali i nova lica.

“Naša koalicija je osnov građanskog bloka, za koji vjerujemo da će u budućnosti da se širi”, poručila je Novaković Đurović.

Hrabro će, kaže, nastaviti dalje na putku koji će Crnu Goru uvesti u EU. Poručuje i da će ta koalicija biti ključni faktor političkih dešavanja u Crnoj Gori.

“Ova koalicija ima samo jednog protivnika, a to su mafija i organizovani kriminal”, poručila je Novaković Đurović.

U vrhu liste Demokrata nalaze se Momo Koprivica, Zdenka Popović, Boris Bogdanović, Dragan Krapović, Vladimir Martinović, Stevan Katić, Vladimir Jokić, ali i nova lica poput Anđele Peković, Damjana Ćulafića, Momčila Lekovića, Duška Stjepovića, Aleksandra Klarića, Nemanje Vukovića…

Kako je ranije saopšteno iz GP URA, njihovu listu predvode Dritan Abazović, Miloš Konatar, Filip Adžić, Ana Novaković Đurović, kao i nova lica, ali i ona koja se prvi put nalaze u njenom vrhu, Milena Vuković Sekulović, koja je nedavno izabrana za potpredsjednicu partije, te Zoran Mikić, Mileta Radovanić, Luka Rakčević, Dušan Golović…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Subara
16.05.2023-21:17 21:17

Sta su sve jedni drugijem izrekli i koje uvrede su pale na protestima i kakve karikature su nosili od 21 milijon vjerujte pas nebi moga izasrat !Evo sad zajedno jednom guzicom prde ! Ovijem se nista ne smije vjerovat -11 jun ce ih gradjani poslat na smjetliste gdje im je mjesto !