Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ko su na Cetinju bili teroristi

''Zato moramo shvatiti, nakon neviđenog brukanja države na Cetinju, kada je svima jasno da se radi o državnom terorizmu, da sada imamo njihovu taktiku ''napad je najbolja odbrana'' i da u tome neće uspjeti, jer im mi to nećemo dozvoliti''

Piše: Miodrag Živković

Odmah nakon cetinjskih dešavanja, u traženju alibija za brutalno prekoračenje u upotrebi sile od strane policije protiv građana, prvi ljudi ove države (Krivokapić i Abazović) su građanske proteste povezali sa terorizmom.

Jučerašnje spektakularno hapšenje Nena Kaluđerovića na Cetinju i njegovo privođenje kod specijalnog tužioca pod optužbom za terorizam je samo prljavi i podli pokušaj ove vlasti da zloupotrebom državnih organa dokažu ono što je nedokazivo.

Zato je veoma važno dati odgovor ko su na Cetinju bili teroristi?

Juče je taj odgovor, veoma utemeljeno dao sjajni Aco Radoman u svojoj kolumni pod naslovom DRŽAVNI TERORIZAM. Objasnio je lijepo da su uvijek na udaru svih okupacionih vlasti, a ova je baš takva, bile patriote i isto tako, uvijek su okupacione vlasti patriote nazivale banditima i teroristima. Nažalost, ova vlast se na Cetinju pokazala i prikazala upravo kao okupaciona vlast, stajući isključivo na stranu crkve tuđe države i njenih interesa, a protiv svojih građana.
Ko je na Cetinju sprovodio teror?

Na ovo pitanje je veoma lak odgovor, jer je to radila isključivo policija, naoružana do zuba koja je zvijerski gonila sopstvene građane, trujući ih do sada najvećom količinom hemijskih otrova po glavi stanovnika, gađajući ih šok bombama i zabranjemim gumenim mecima. Dokaz za to su brojni povrijeđeni građani i Cetinje u dimu suzavca. Ako znamo da teror sprovode teroristi, onda je lako zaključiti da su tog dana na Cetinju teroristi bili nažalost u uniformama policije i sprovodili naređenja terorističkog državnog vrha. Eto, zato nije teško zaključiti da smo na Cetinju imali DRŽAVNI TERORIZAM.

Posebno je suluda i providna tvrdnja da su građani bili teroristi, ako dobro znamo da ni jednom policajcu ne hvali ni dlaka sa glave, a znamo kako bi prošli da su stvarno naspram sebe imali teroriste.

Htjela je ova vlast kroz ovakvo brutalno i nasilničko ponašanje policije izazvati toga dana revolt i ozbiljniji odgovor okupljenih građana, baš u namjeri da nas proglase teroristima, ali nije uspjela, upravo iz razloga što su naspram sebe imali isključivo građane i mirni građanski otpor.

Zato moramo shvatiti, nakon neviđenog brukanja države na Cetinju, kada je svima jasno da se radi o državnom terorizmu, da sada imamo njihovu taktiku “napad je najbolja odbrana” i da u tome neće uspjeti, jer im mi to nećemo dozvoliti.

Koliko je suluda i zla u svojim namjerama ova vlast, jasno nam je i iz odluke vlade da se policija sa Cetinja nagradi sa pola miliona eura za neviđeni progon i maltretiranje sopstvenog naroda. Da je ta policija pomagala svom narodu zbog nekih elementarnih nepogoda (zemljotresa, požara ili poplava) za takvu odluku bi imali razumijevanja, ali za ovakvu možemo reći da je vrhunac podlosti, neprimjerenosti i besčašća.

I zato se ne slažem, iako je u potpunosti razumijem sa jučerašnjom porukom, nakon hapšenja Nena Kaluđerovića da smo svi mi teroristi, jer ni Neno Kaluđerović ni svi mi nikada ne možemo biti teroristi u sopstvenoj državi koju branimo, zato što je volimo. Teroristi su na drugoj strani, ovoga puta je u pitanju DRŽAVNI TERORIZAM.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve