Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Ko je svjetski šampion licemjerja?

Kada nisu rođeni u Srbiji, niti vole da srbuju, za velikosrpsku propagandu su ''kriminalci'' i ''zlikovci''. Toliko o šampionima u licemerstvu.

Piše: Milutin Cerović

Hipotetički gledano, da je Milo bio predsednik Srbije od 90-te do danas, Srbi bi mu napravili oko 500 spomenika.

Da je Tuđman bio predsednik Srbije tokom 90-tih, Srbi bi mu napravili možda čak i 1000 spomenika.

Da su recimo Tači i Haradinaj uradili za Srbe ono što su uradili za Albance, proglasili bi ih za svece!

Ovako kad nisu rođeni u Srbiji, niti vole da srbuju, su za velikosrpsku propagandu ”kriminalci” i ”zlikovci”.

Toliko o šampionima u licemerstvu.

Inače, kada u ratu pobede ratni zločinci, klasični teroristi i ubice, oni posle kao takvi dobijaju imena ulica, dobijaju visoke činove, mnogi budu proglašeni za narodne heroje itd.

Poraženi, naravno ostaju zločinci.

Evo recimo svi teroristi i zaverenici koji su učestvovali u Bosni oko ubistva Franca Ferdinanta i supruge mu Sofije dobili su svoje ulice u Beogradu.

Kada je Žikica Jovanović-Španac nasred ulice ubio dva regularna žandarma – taj čin se smatrao herojstvom i lik je dobio ime ulica i raznih kulturnih društava po Srbiji.

A ti isti koji su takvima dali te počasti, deru se i besne kada neko da ime ulice tamo nekom koga oni smatraju za zločinca u tuđoj državi.

Toliko o svetskim šampionima u licemerstvu.

Malo je poznato da se u Vojvodini desila velika prevara na referendumu 1918. godine.

Taj referendum je bio isti po ”regularnosti” kao onaj podgorički.

U Vojvodini je te godine živelo je oko 25 odsto Srba i, zamislite oni pobede na referendumu sa tolikom procentom onim istim sredstvima kao onomad u Podgorici!?

Krajem 19. veka tačnije 1890. izvesnog novinara Mišu Dimitrijevića ubio je lovačkim nožem Jaša Tomić, znameniti radikal.

Odležao je samo šest godina robije, a bio je osuđen na doživotnu robiju, i gle čuda – kao takav dobio je ulicu u Vojvodini, čak i društvenim preduzećima su davana imena takvom ubici.

Zaključak iz svega što je gore nabrojano bi mogao da glasi:

Ko hoće da ima ulicu u nekom gradu u Srbiji poželjno je da bude rođeni ubica sa nervom zlikovca.

Toliko o svetskim šampionima u licemerstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
02.03.2023-07:13 07:13

Da se nisi iz sela kraj Šavnika dovukao u Beograd, sada bi taksirao po Šavniku, a leti bi prodavao mini fini na Slovenskoj plaži.

Terra_nova
02.03.2023-09:26 09:26

Eto vidiš Merline koliko smo boljo od vas u svemu – ovo si lijepo izvka zaključak. A zamisli onoga iz Boana što je postao ministar u Srbiji, znači kad neko dodje u Srbiju iz Crne Gore pa makar to bila neka čuka, ostavi veliki utisak – ukratko – sve najbolje tamo su vam Crnogorci, pa čak i oni sa druge strane zakona. Znaš li sad Merline zašto je mala Crna Gora tako velika – ZBOG CRNOGORACA

Merlin
02.03.2023-10:53 10:53
Reply to  Terra_nova

Jedno su naša braća Crnogorci i Srbi iz Crne Gore, a drugo su Milogorci. Srbija je krenula da se razvija i jača od kada nema Milogoraca u njenom sistemu.

RIR
02.03.2023-09:45 09:45

…bravo KUĆO CEROVIC !
sjajan tekst ! /pa i tkzv.popa. merlina/
Slavni Cerovici -bili i ostali za navijek …!

RIR
02.03.2023-10:32 10:32

Merline. !”…CG je mala ,kao svaki vrh što je mali ,da je veca nebi bila ostra…postoje planine u kojima žive CG-ci u kamenu a u kamenu se rađa ono što je tvrđe od njega…”/napisao pok.matija b.koji se proslavio pišuci na CG…/
ponosan sam što sam rođen u CT selo sa 13kuca…tebi je mjerilo samo grad i to što veci kao tvoj pope BG…pih !/

Merlin
02.03.2023-12:16 12:16
Reply to  RIR

Poenta nije ko je gde rođen, već da je Cerović primitivan, nekulturan, nevaspitan i glup. Takve gadosti i gluposti o Srbiji ne pišu ni Hrvati i muslimani kao što piše ovaj nesrečnik kome cela familija živi u Beogradu. Vidi se da nema elementarno kućno vaspitanje jer nije imao ko da ga nauči.

RIR
02.03.2023-16:33 16:33
Reply to  Merlin

…potpuno jasno -ako je CELA familija u SRB ,ako je studirao u SRB /BG/ ako se besplatno školovao /kao svi po zakonima srb/ NE smije da pise ,što misli, no samo što odgovara Srbiji /najčešce laž/ i ne smije biti ništa do Srbin/po tebi ka’ za zahvalnost/ … svaka čast pope ..! i to da se odrekne slavnih predaka -vjerovatno i da reče da su Srbi… …a sa potcjenjivanjem pričas o Šavniku a ljepši je krajolik Šavnika no 1/2 Srbije – kad god pođem ,danima sam u priči i u čudu što sam vidio…./Manastir ,kojeg ste okupirali -privremeno ,rijeka Bijela… Pročitaj više »

Merlin
02.03.2023-20:44 20:44
Reply to  RIR

Upravo u tome se i vidi nekultura, što se dovukao iz pasivnih i lepih krajeva u drugu državu da drži predavanje i pametuje većini šta je dobro, a šta nije, šta je istina a šta je laž. Mi Srbi smo budale, rasli na grani pa da se oduševljavamo takvom gromadom koja je došla da nas prosvetli, a koja samo nevaspitanjem i poganim jezikom skreće pažnju na sebe. Da ne očekuje limun i aplauz za gluposti i gadosti koje piše ? Zajebi više te patetike “okupirani, junaci, itd.”…