Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević u Kolašinu pozvao na litiju u četvrtak u Nikšiću

''Mi nećemo dozvoliti uslovljavanje međunarodnog faktora kao što su drugi odlazili u ambasade i saopštavali da su protiv Kosova i Metohije, da ne govore srpskim jezikom, da nijesu vjernici Srpske pravoslavne crkve''

Na skupu u Kolašinu iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” istakli su da neće dozvoliti političke ucjene stranog faktora, i da će se o Crnoj Gori odlucivati u Crnoj Gori.

Kako je navedeno u saopštenju koalicije, dali su podršku ulasku Crne Gore u Evropsku uniju i naglasili da Otvoreni Balkan treba da bude jedan od ključnih državnih projekata. Napominju da međunarodna zajednica aktivno radi na tome da se napravi koalicija PES-a i DPS-a.

– Mi nećemo dozvoliti uslovljavanje međunarodnog faktora kao što su drugi odlazili u ambasade i saopštavali da su protiv Kosova i Metohije, da ne govore srpskim jezikom, da nijesu vjernici Srpske pravoslavne crkve, već treba da se pravi neka univerzalna pravoslavna crkva po ugledu na Ukrajinu, da treba udarati sankcije Rusiji i na taj način otvoriti put u ambasadu – poručio je predsjednik DNP-a Milan Knežević.

Knežević je naveo da su spremni da garantuju da će na prvoj sjednici Skupštine, bez udara na Budžet, predložiti izmjene i dopune Zakona o radu, da se minimalna plata od 450 eura poveća za 13 odsto i da će vratiti zimnicu, regres i topli obrok. Svi građani će imati 225 eura zimnice i 225 eura regresa. Penzije će usklađivati sa rastom plata, u dogovoru sa Srbijom će otvoriti dvije fabrike na sjeveru CG, gdje će pokazati ozbiljnost i investicijama kineskih kompanija, a formiraće i Ministarstvo za borbu protiv kriminala i korupcije, te da će svi koji su postali milijarderi od 1990. godine morati da dokažu porijeklo imovine.

Knežević je pozvao sve da dođu u četvrtak 1. juna na litiju sa Trga Šaka Petrovića u Nikšiću uz blagoslov vladike budimljansko-nikšićkog Metodija.

– Dođite da pošaljemo snažnu poruku stradalnom narodu na Kosovu, moleći se za mir na Kosovu i Metohiji, na Balkanu i da naš narod nije sam – rekao je Knežević.

Poslanik NSD Jovan Jole Vučurović ističe da posle 30. avgusta nije bilo demontaže kriminalne hobotnice sistema DPS-a, što nam govori u kakvom su stanju tužilaštvo, sudstvo, ANB, koji ne dozvoljavaju da ova država bude slobodna, a da sve to podržavaju zapadni centri moći koji pokušavaju da formiraju Vladu od PES-a i DPS-a.

– O Crnoj Gori treba da se odlučuje u Crnoj Gori, a ne Picula, Lajčak i ostali – podvukao je Vučurović.

Kandidat za poslanika Miloš Peković je kazao da jedino glasanjem za koaliciju ZBCG 11. juna moguće je ispraviti nepravdu koja je vršena nad onima koji nisu podržavali DPS u 30 godina njihove vladavine.

Kandidat za poslanika Aleksandar Dožić ističe da je Demokratski front iznio borbu protiv bivšeg režima, a da su ostali politički subjekti to prisvajali sebi.

Kandidatkinja za poslanicu Anđela Vuković je zaključila da jedino koalicija ZBCG umije da kaže “ne” stranim ambasadama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
01.06.2023-10:05 10:05

…gosp.samozvani Pipun ne samo da oce da ukida Državna Priznanja/Kos/ nego poziva na “spasonosne” ljitije /zetski/vjerovatno ce on i da ih predvodi a nebi čudo bilo da čovEk od humora obuče neku crkv.odeždu …/kad moze diverzant Backovic ,moze i jedan “Pipun de Zeta”….
u SS /srbije/moze sve !