Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević: Savić odavno zaslužio da se preseli na optuženičku klupu

Zato ga javno prozivam da odgovori crnogorskoj javnosti da je li je ima telefonsku prepisku sa Vesnom Medenicom u vezi određenih slučajeva za koje je ona bila zainteresovana a odnose se na ukidanje pritvora i još ponešto

Predsjednik Višeg suda Boris Savić ima jednu „lijepu“ osobinu, kad god treba da polemiše sa nekim on se zakloni iza saopštenja Višeg suda, kazao je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević u reagovanju na saopštenje Višeg suda u Podgorici.

Ranije danas iz Višeg suda su se ogasili povodom jučerašnjeg skupštinskog izlaganja Kneževića, te demantovali izrečene navode.

“Tako mu je udobnije, sigurnije i naprosto je navikao proteklih godina kad je bio jedan od glavnih lakeja Vesne Medenice.  Za razliku od njega, ja se ne zaklanjam iza partije, niti poslaničkog imuniteta, a Boris Savić to veoma dobro zna, jer je 2018. godine donio rešenje u kom je konstatovao da me može poslati u zatvor bez skidanja imuniteta. Umjesto da podnese ostavku nakon što je ispod njegove kancelarije iskopan tunel dužine 50 metara, i odnijeto 19 komada oružja, mobilni telefoni i ko zna šta sve još, nažalost još uvijek aktuelni predsjednik Višeg suda, sakriven iza saopštenja Višeg suda ubjeđuje crnogorsku javnost da je on jedini priznati sin Justicije”, naveo je Knežević u reagovanju dostavljenom medijima.

U svojoj diskusiji, kaže, da nije decidno tvrdio da je iz depoa Višeg suda nestalo 900 kilogram kokaina, već je saopštio da se spekuliše i da, kako je rekao, “nemam dokaze za to, što se može jasno čuti ko želi da čuje”.

“Takođe, ko želi da čuje može čuti i izjavu Borisa Savića da iz depoa Višeg suda ništa ne nedostaje, a onda se površnim pregledom utvrdilo da fali 19 komada oružja, mobilni telefoni…Ako tad predsjednik Višeg suda nije znao šta fali u depou, zašto bi morao sad da zna. Ono što je ipak potvrđeno u saopštenju Višeg suda jeste da je Boris Savić imao ključ od depoa, i da treba ispitati i njegovu ulogu u iskopavanju tunela”, dodao je Knežević.

Posebno bi bilo zanimljivo, prema riječima Kneževića, saznati da li nedostaje dokazni materijal u predmetu protiv Vesne Medenice.

“I to dio koji se odnosi na telefonsku prepisku Vesne Medenice sa jednim brojem sudija, uključujući i Borisa Savića. Zato ga javno prozivam da odgovori crnogorskoj javnosti da je li je ima telefonsku prepisku sa Vesnom Medenicom u vezi određenih slučajeva za koje je ona bila zainteresovana a odnose se na ukidanje pritvora i još ponešto. Ukoliko jeste, onda Boris Savić takođe treba da bude dio istrage tužilaštva, ali i predmet analize Sudskog savjeta pošto je odavno zaslužio da se preseli na optuženičku klupu. A moram mu reći kao bivši robijaš da ga sa velikim nestrpljenjem očekuju i u Spužu”, zaključio je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
25.12.2023-04:11 04:11

U Spužu”,sa velikim nestrpljenjem očekuju da im se Pipun Knežević.vrati…Pogotovu Robijasi