Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Odluke o Milu Božoviću donosi Karen Medoks

''Kod nas je sasvim normalno da britanska ambasadorka saopšti uznemirujući stav, a to je da mi treba da podržimo akciju tužilaštva, iako nijesmo vidjeli bilo kakve dokaze koji idu u pravcu naredbe o proširenju istrage''

Milan Knežević, predsjedavajući Odbora za bezbjednost i odbranu, prokomentarisao je izjavu britanske ambasadorke Medoks, da svi treba da čestitamo na akciji tužilaštva koja se odnosila na hapšenje Mila Božovića.

”Tada sam znao da žalbe i rješenja o pritvoru rješavati i donositi u britanskoj ambasadi, a da će se i suđenje vjerovatno i paralelno tamo dešavati, kao što bi mogao i nastavak našeg suđenja za državni udar. Zamislite sad našeg ambasadora u Londonu, da pokuša preko reda da kupi hljeb i konzervu tunjevine. Njega bi prvo pretukli, pa ga bacili u Temzu. A kod nas je sasvim normalno da britanska ambasadorka saopšti uznemirujući stav, a to je da mi treba da podržimo akciju tužilaštva, iako nijesmo vidjeli bilo kakve dokaze koji idu u pravcu naredbe o proširenju istrage. Naravno, nijesam za to da gospođu Medoks bacamo u Moraču niti da je fizički maltretiramo, ali moramo da pošaljemo poruku da smo nezavisna država i da bi bilo primjereno, da ako ne zna što da radi, prevodi Šekspira na srpski jezik i obilazi plaže, a nas pusti da stvaramo nezavisnu državu”, rekao je Knežević.

Kazao je da bi bilo vrlo problematično ako ambasadorka Medoks nastavi da se oglašava povodom ovog i sličnih slučajeva, jer će onda oni iz DF-a uz pomoć advokata žalbe direktno nositi njoj pa neka onda ona odlučuje ko treba biti na slobodi, a ko u zatvoru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve