Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević nakon sastanka sa Krivokapićem: Ne treba isključiti mogućnost vanrednih izbora

''Ja sam saopštio da su, ukoliko nema dogovora, rješenje i izbori posredstvom međunarodne zajednice i ne vidim tu ništa dramatično i apokaliptično'', kazao je Knežević novinarima nakon sastanka.

Način na koji Vlada trenutno funkcioniše nije održiv i potrebno je pronaći rješenje za izlazak iz te sutuacije, ocijenio je lider Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević nakon današnjeg sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Rekao je da je na sastanku Krivokapićem bilo riječi o parlamentarnoj krizi i da je upoznao premijera sa stavom Demokratskog fronta i DNP-a da je status kvo neodrživ i da se hitno mora naći rješenje za izlaz iz te situacije. Knežević je poručio da ”ne treba isključiti ni vanredne izbore”.

On je rekao da od Krivokapića očekuje da nakon sastanka sa Demokratama i URA-om dostavi u pisanoj formi predlog za izlazak iz trenutne situacije.

“Ja sam saopštio da su, ukoliko nema dogovora, rješenje i izbori posredstvom međunarodne zajednice i ne vidim tu ništa dramatično i apokaliptično”, kazao je Knežević novinarima nakon sastanka.

On je poručio da sporazum od 8. septrembra treba da poštuju svi. Na pitanje o resorirama u Vladi, on je kazao da nijesu razgovarali na tu temu.

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je da je ”u ime NSD iskazao punu spremnost da se dogovorom nađe rješenje koje će zadovoljiti sve pripadnike parlamentarne većine i građane”.

Prema njegovim riječima, prioritet nove Vlade bila bi borba za bolji zivot, odnosno popravljanje ekonomske situacija u Crnoj Gori.

Mandić je saopštio kako Nova spremna za dogovor “i nakon njega sigurni smo da bi imali odgovoran i hrabar odnos”.

Na pitanje je li bilo riječi da će rekonstruisana Vlada imati 18 ministarstava i tri potpredsjednika, on je rekao da to ne bi sada trebao da bude temelj za razgovor.

“Mi moramo prvo da dođemo do zajedničkog stava šta imamo zajedničko, a nakon toga da ss iskristališe kako ta Vlada treba da izgleda. Ishitren korak bi bio da se pređe odmah na priču o ministarstvima”, rekao je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Niksic
01.10.2021-14:38 14:38

Ovih petljavina i lazavina, majko moja!!!