Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Krivokapić preklinjao Srbiju za brašno i so

On je reagovao na izjavu Krivokapića koji je za TVCG kazao da je zvanična Srbija pokušala da ucijeni Crnu Goru da li će nam obezbjediti osnovne životne namirnice u zavisnosti oćemo li biti dio Otvorenog Balkana ili nećemo

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić preklinjao je Srbiju da dozvoli izvoz brašna, pšenice, kukuruza, šećera i kuhinjske soli, saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

On je reagovao na izjavu Krivokapića koji je za TVCG kazao da je zvanična Srbija pokušala da ucijeni Crnu Goru da li će nam obezbjediti osnovne životne namirnice u zavisnosti oćemo li biti dio Otvorenog Balkana ili nećemo.

Reagovanje prenosimo integralno: 

Zdravko Krivokapić, nesuđeni Hrist a potvrđeni Juda, odavno ne zaslužuje ozbiljniju političku analizu jer je kroz svoj dosadašnji angažman i javne nastupe pokazao da nije problem što pije jednu te istu rakiju, već što ga ista brzo hvata. Tako je u svom labudovom obraćanju javnosti Krivokapić još jednom demonstrirao laž kao jedini poznati model svog djelovanja, da nije ni čudo što posle svakog sudara sa istinom završi nokautiran u tragikomičnom uglu ljudske i političke izgubljenosti. Naravno, da je Zdravko Krivokapić tek običan građanin, on bi bio problem samo njegove porodice i zdravstvenog sistema, ali pošto i dalje sjedi u premijerskoj fotelji, prinuđen sam da ga za njegovo dobro liječim političkim elektrošokovima.

Za nekog ko je u 2020. godinu ušao kao Srbin, 2021. godinu započeo kao dvesta odsto Crnogorac, da bi u 2022. godini postao Tuta Bugarin, tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so?

A da bi ovo preklinjanje Srbiji bilo sistematizovano, napravio je i tabelarni pregled mjesečnih i šestomjesečnih potreba Crne Gore za ovim poljoprivredno prehrambenim proizvodima. Čak je tražena i so koja nije na listi zabrane, i koju Srbija uvozi iz BiH. Ipak, ono što se da primijetiti u ovom tabelarnom pregledu Zdravka Krivokapića jeste da Crna Gora jedino nema potrebe za kokainom i cigaretama, jer su za ova dva nacionalna strateška proizvoda napravljene zalihe i u slučaju nuklearnog rata. Zato uz ovo reagovanje prilažem i dopise obraćanja Zdravka Krivokapića zvaničnom Beogradu iako je sinoć crnogorske građane ubjeđivao da nam je Sofija u svakom smislu bliža.

A kad govori o mojim navodnim odlascima po mišljenje u Beograd, Zdravko Krivokapić očigledno govori o sopstvenim iskustvima, jer ne postoji kafe kuvarica u zapadnim ambasadama, da od nje osim čašice rakije nije zatražio i mišljenje o društveno političkim pitanjimakoje bi odmah postalo i zvaničan stav Vlade. Više je Zdravko Krivokapić usvojio tuđih mišljenja u ovih godinu i nešto dana nego što su njegova djeca urgirala za ekonomska državljanstva u vrijednosti od 250.000 eura za svako. Zato ću ga ponovo razočarati da ću koliko danas ponovo biti u Beogradu, i to na stadionu Rajko Mitić da gledam vječiti derbi Crvene Zvezde i Partizana.

Da su druge okolnosti pozvao bih i njega da mi pravi društvo,alipošto se Krivokapić strateški okrenuo Bugarskoj, ipak mu predlažem da danasodgleda utakmicu Lokomotive iz Plovdiva i Arde. A kad su u pitanju stavovi Zdravka Krivokapića o SPC i njenim episkopima, ostaje mi da se zapitam šta li bi sve izgovorio o njima da nije ovakav vjernik pun milosrđa i naljpeših hrišćanskih vrlina. Mada mislim da je to ipak više pitanje za mitropolita Joanikija da kaže da li podržava ove vaskršnje tlapnje Zdravka Krivokapića usmjerene protiv SPC i njenih episkopa. Ali ono što sigurno podržava moja malenkost, jeste najava Zdravka Krivokapića da će napisati memoare.

Posle pojave barona Minhauzena nemam sumnju da će Krivokapićevi memoari nadmašiti sve dogodovštine dosad najslavnijeg lažova u istoriji književnosti. A potajno se nadami premijerovom opisu susreta s čuvenom britanskom baronesom,i to u posebnom poglavlju:”da sam te sreo ranije malo”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mare
16.04.2022-11:02 11:02

Knezevicu,prica o brasnu,psenici je prosto degutantna.Sve to radis i pricas da bi ponizio Crnu Goru i doveo je u inferioran polozaj u odnosu na Srbiju.Crna Gora se odavno promijenila,ekonomske prilike su se odavno promijenile,za svoj novac kupujete gdje hocete.Ostali su jos ljudi kao ti i tebi slicni kojima je Srbija ostvarenje svih snova,u odnosu na nju se osjecaju inferiorno To je izmedju ostalog i zato sto za bolje be znate.Putujte malo vise ,da vam se otvore vidici.

Jozo
16.04.2022-12:39 12:39
Reply to  Mare

Priču o pšenici,kukuruzu,brašnu,ulju i soli je započeo premijer, traživši količine za 6 meseci. Taman da vas Srbija dobro nahrani, kako bi je bolje mrzeli. Nemoj zaboraviti da 30% ukupnog izvoza CG ide u Srbiju plus milioni evra koje ostavljaju turisti iz SE i RS, koji su decenijama unazad izgradili primorje.

nenad.mne
17.04.2022-00:25 00:25
Reply to  Jozo

Srbija da nas nahrani, i tako 1000 godina? Jedino kod Srba ima da ti nešto PRODA, pa ti nabija na nos kako ti je život spasio! Kupljeno kod drugih, a vi prodajte kome možete! Izgradili primoreje….bolje da ne pričam, o tim paradajz turistima!

Bugarin
16.04.2022-11:42 11:42

Ove koji vise vole svoju maticu Srbiju i Rusiju od CRNE GORE to znaci da su SPIJUNI  tudjinci !!   Strogo udariti kontrolu i za svaku izdaju sprovesti ih na psihijatrisko lijecenje sve do penzije! USA ZAKON!

RIR
16.04.2022-17:01 17:01

ovom samozvanom Pipunu,kao krivo što se ponižavao Rukoljub kao PremijerCG ,
trazeci brašno ,a misli nije poniženje svako malo što on ide na “štelovanje “kod istih srbijanaca,
ISTI ste i on i ti ,za CG /tuđe metle i lopate /

nenad.mne
17.04.2022-00:28 00:28
Reply to  RIR

To je onaj što hvali hrabrost i sposobnost Vučića, a nikako da objasni šta to znači, da se Srbi trebaju sakriti pod neki kamen, dok kriza ne prođe?