Utorak, 7 Decembra, 2021
Rubrika:

Knežević: Krivokapić i Abazović neće pripremati izbore koji se smiješe Crnoj Gori

Podsjetio je da je DF-u, Demokratama i GP URA poslao, kako kaže, poštenu političku ponudu, te da odgovor očekuju do 10. decembra

Poslanik DF-a i lider DNP-a Milan Knežević poručio je da bi formiranje manjinske Vlade značilo prekrajanje izborne volje građana Crne Gore od 30. avgusta prošle godine.

Podsjećanja radi, lider Albanske alternative Nik Đeljošaj kazao je da će Građanskom pokretu (GP) URA predložiti da lider te stranke Dritan Abazović bude novi crnogorski premijer. Prema riječima Đeljošaja, u toj vladi ne bi bili predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), ali da bi ta podržala njeno formiranje.

“Ako bi se to dogodilo to bi bilo prekrajanje izborne volje građana, jer je Abazović tokom predizborne kampanje saopštavao da neće imati bilo kakav vid saradnje sa DPS-om ni kroz manjinsku podršku ni kroz neki konkretan koalicioni aranžman i to je više pitanje za Abazovića i za DPS”, poručio je Knežević u emisiji “Argumenti”, na TVCG.

Podsjetio je da je DF-u, Demokratama i GP URA poslao, kako kaže, poštenu političku ponudu, te da odgovor očekuju do 10. decembra.

Knežević je kazao i da DF ne osjeća nikakvu krivicu za trenutna dešavanja u Crnoj Gori, već da, kako je dodao, nude rješenja.

Knežević je kazao da su u Crnoj Gori vlast Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović i ponovio da Vlada od juna nema podršku DF-a.

“Ovdje je čitav pokušaj da se sačuva status quo kako bi se sačuvale fotelje Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. DPS sa svojim koalicionim partnerima čeka priliku da se vrati na vlast ili kroz manjinski koncept podrške ili kroz ulazak u tu Vladu, a mi želimo da se izabere nova Vlada”, kazao je Knežević.

Naveo je da aktuelna Vlada nije ekspertska.

“Ovo je Vlada stranke Dritana Abazovića i stranke djece Zdravka Krivokapića. Jer su djeca Zdravka Krivokapića nastupila na izborima i u Nikšiću i Herceg Novom, evo sad nastupaju i u Mojkovcu”, naveo je Knežević i ponovio da je satus quo neodrživ, te da je rok 10. decembar.

“Ili ćemo se svi dogovorili ili ćemo nakon toga, nakon 10. decembra, formirati tehničku vladu od parlamentarne većine i nacionalnih manjina, koja će da pripremi izbore u najkraćemo mogućem roku”, naveo je Knežević i ponovio da vjeruje da će uspjeti da se dogovore.

“Jer Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović neće pripremati izbore koji se smješe Crnoj Gori, a ne krivicom DF-a, već krivicom djelova parlamentarne većine koja sad malo koketira sa DPS-om”, poručio je Knežević i dodao da budžet za 2022. treba da izglasa nova Vlada.

Konjević: Ne znamo čija je ovo Vlada

Poslanik i lider SDP-a Raško Konjević je saopštio da pola godine imamo političku krizu koja je, kako je dodao, prerasla i u institucionalnu krizu.

“Imate Vladu ne znate čija je to Vlada, imate ljude u vladi, koji osim Abazovića ne pripadaju ni jednoj partiji”, kazao je Konjević i ponovio da su izbori jedino rješenje.

Govoreći o ideji prelazne Vlade, Konjević je naveo da se radi o nizu ideja, koje se javljaju jer, kako dodaje, imamo ovakvu političku situaciju.

“Mislim da je bilo šta bolje nego stanje u kojem se danas nalazimo”, naveo je Konjević.

foto: rtcg.me

Ponovio je da nemamo parlamentarnu većinu koja podržava Vladu.

Konjević je najavio i kada bi SDP mogao da stavi u skupštinsku proceduru incijativu za smjenu Vlade.

“Očekujem da ćemo već početkom naredne nedjelje finalizovati konsultacije i nakon toga procesuirati prijedlog prema parlamentu”, kazao je Konjević i dodao kako misli da svi konstituenti vladajuće većine treba da podrže tu incijativu.

“Dakle niko ne podržava ovu Vladu”, poručio je Konjević.

Knežević je ponovio sa DPS-om neće rušiti Vladu Zdravka Krivokapića.

Knežević: Ne znamo reference Milojka Spajića

Knežević je u emisiji Argumenti kazao i da DF nikada nije vidio ni čuo za reference ministra finansija Milojka Spajića.

“Nismo znali da je on istaknuti Singapurćanin koji prima 20.000 eura mjesečno i koji se vratio zato što čezne za Crnom Gorom. Ja sam ga gledao i nije sramota da kažem, da je čitavu kampanju proveo u jednom odijelu… Ako neko kaže da je napustio platu od 20.000 eura da bi usrećio Crnu Goru, a ja znam kako je proveo kampanju i svi u Vladi znaju da je živio kod ministra Mitrovića na kauču”, kazao je Knežević.

Pozvao je Spajića da ga demantuje i da mu pokaže izvode platnih listi sa zaradom od 20.000 eura.

Najnovije

Vuksanović Stanković: Krivokapić mora odgovarati za izdaju države

Ova odlazeća Vlada biće zapisana u istoriji Crne Gore kao nesposobna, izdajnička i anticrnogorska, saopštila je poslanica Socijaldemokratske partije, Draginja Vuksanović Stanković. Ona je na...

SAJAM DEMAGOGIJE I PROMOCIJA NOVE PARTIJE Krivokapić i ministri učinke Vlade vide kroz ružičaste...

Vlada Crne Gore danas je predstavila postignute rezulatate za godinu mandata, ali je opšti utisak da je riječ o političkoj promociji nove partije koju...

NBA: Jokić pretekao Birda na vječnoj listi

Nikola Jokić, aktuelni MVP NBA lige, pretekao je legendarnog Lerija Birda na vječnoj listi igrača sa najviše tripl-dablova u istoriji. Centar Denvera je u porazu...

U Podgorici opet grafit posvećen Mladiću

“Ratko Mladić heroj” grafit je ispisan na jednoj zgradi u Podgorici u Bloku 5. Posljednjih dana ovom ratnom zločincu je posvećeno nekoliko grafita u Glavnom...

DPS: Zbog neprofesionalnog odnosa aktuelnog ministra trpi kompletan sistem socijalne politike

Današnji natpisu u medijima, kojim je javnost obaviještena da je ministra Spajića napustila prva saradnica nadležna za resor socijalnog staranja, još jedna je potvrda...

Najčitanije

Povezano

Konjević: Hvala Cetinju, SDP osvojio 23 odsto glasova

Socijaldemokratska partija ostvarila je sjajan rezultat na lokalnim izborima na Cetinju, kazao je predsjednik te stranke Raško Konjević. -Sjajan rezultat SDP-a na Cetinju, 23 odsto....

Konjević: I kada ga Skupština smijeni Krivokapić će misliti da je i dalje premijer

Inicijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi je zbog izbora u Podgorici - treba “kazniti” novinara koji je napisao ovu nebulozu jer sam siguran da premijer...

Promocija knjige Obala Nesanice autora Milana Kneževića u Budvi

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u petak, 3. decembra sa početkom u 19 časova održaće se promocija knjige Obala Nesanice autora Milana Kneževića. O knjizi...

Konjević pozvao Bečića da hitno riješi pitanje izbora predsjednika DIK-a

Predsjednik SDP Raško Konjević uputio je pismo predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, u kojem ga poziva na hitno rješavanje pitanja izbora predsjednika Državne izborne komisije. U...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
aca palikuća
26.11.2021-01:15 01:15

Što čini pipun

Dolores
26.11.2021-22:21 22:21

“Imate Vladu ne znate čija je to Vlada, imate ljude u vladi, koji osim Abazovića ne pripadaju ni jednoj partiji”, kazao je Konjević. Bravo za ovo pitanje, Koneviću. “Eksperti” navodno formalno ne pripadaju nijednoj partiji, iako su svi u Zdravkovoj partiji, njegovi zetovi, rođaci, poznanici. To je vlada familije mantijaša Krivokapića. Uostalom, očigledno je da politički nastupaju “prate” premijera i uzajamno podržavaju jednu političku matricu – Zdravkovu. Formalno, oni pred građanima nijesu Vlada jer građani nijesu glasali za njih, niti su ih partije delegirale. Da su zaista eksperti – a to nijesu ni po čemu sem po traktoru kojim oru… Pročitaj više »