Nedjelja, 22 Maja, 2022
Rubrika:

Knežević: Krivokapić i Abazović neće pripremati izbore koji se smiješe Crnoj Gori

Podsjetio je da je DF-u, Demokratama i GP URA poslao, kako kaže, poštenu političku ponudu, te da odgovor očekuju do 10. decembra

Poslanik DF-a i lider DNP-a Milan Knežević poručio je da bi formiranje manjinske Vlade značilo prekrajanje izborne volje građana Crne Gore od 30. avgusta prošle godine.

Podsjećanja radi, lider Albanske alternative Nik Đeljošaj kazao je da će Građanskom pokretu (GP) URA predložiti da lider te stranke Dritan Abazović bude novi crnogorski premijer. Prema riječima Đeljošaja, u toj vladi ne bi bili predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), ali da bi ta podržala njeno formiranje.

“Ako bi se to dogodilo to bi bilo prekrajanje izborne volje građana, jer je Abazović tokom predizborne kampanje saopštavao da neće imati bilo kakav vid saradnje sa DPS-om ni kroz manjinsku podršku ni kroz neki konkretan koalicioni aranžman i to je više pitanje za Abazovića i za DPS”, poručio je Knežević u emisiji “Argumenti”, na TVCG.

Podsjetio je da je DF-u, Demokratama i GP URA poslao, kako kaže, poštenu političku ponudu, te da odgovor očekuju do 10. decembra.

Knežević je kazao i da DF ne osjeća nikakvu krivicu za trenutna dešavanja u Crnoj Gori, već da, kako je dodao, nude rješenja.

Knežević je kazao da su u Crnoj Gori vlast Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović i ponovio da Vlada od juna nema podršku DF-a.

“Ovdje je čitav pokušaj da se sačuva status quo kako bi se sačuvale fotelje Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. DPS sa svojim koalicionim partnerima čeka priliku da se vrati na vlast ili kroz manjinski koncept podrške ili kroz ulazak u tu Vladu, a mi želimo da se izabere nova Vlada”, kazao je Knežević.

Naveo je da aktuelna Vlada nije ekspertska.

“Ovo je Vlada stranke Dritana Abazovića i stranke djece Zdravka Krivokapića. Jer su djeca Zdravka Krivokapića nastupila na izborima i u Nikšiću i Herceg Novom, evo sad nastupaju i u Mojkovcu”, naveo je Knežević i ponovio da je satus quo neodrživ, te da je rok 10. decembar.

“Ili ćemo se svi dogovorili ili ćemo nakon toga, nakon 10. decembra, formirati tehničku vladu od parlamentarne većine i nacionalnih manjina, koja će da pripremi izbore u najkraćemo mogućem roku”, naveo je Knežević i ponovio da vjeruje da će uspjeti da se dogovore.

“Jer Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović neće pripremati izbore koji se smješe Crnoj Gori, a ne krivicom DF-a, već krivicom djelova parlamentarne većine koja sad malo koketira sa DPS-om”, poručio je Knežević i dodao da budžet za 2022. treba da izglasa nova Vlada.

Konjević: Ne znamo čija je ovo Vlada

Poslanik i lider SDP-a Raško Konjević je saopštio da pola godine imamo političku krizu koja je, kako je dodao, prerasla i u institucionalnu krizu.

“Imate Vladu ne znate čija je to Vlada, imate ljude u vladi, koji osim Abazovića ne pripadaju ni jednoj partiji”, kazao je Konjević i ponovio da su izbori jedino rješenje.

Govoreći o ideji prelazne Vlade, Konjević je naveo da se radi o nizu ideja, koje se javljaju jer, kako dodaje, imamo ovakvu političku situaciju.

“Mislim da je bilo šta bolje nego stanje u kojem se danas nalazimo”, naveo je Konjević.

foto: rtcg.me

Ponovio je da nemamo parlamentarnu većinu koja podržava Vladu.

Konjević je najavio i kada bi SDP mogao da stavi u skupštinsku proceduru incijativu za smjenu Vlade.

“Očekujem da ćemo već početkom naredne nedjelje finalizovati konsultacije i nakon toga procesuirati prijedlog prema parlamentu”, kazao je Konjević i dodao kako misli da svi konstituenti vladajuće većine treba da podrže tu incijativu.

“Dakle niko ne podržava ovu Vladu”, poručio je Konjević.

Knežević je ponovio sa DPS-om neće rušiti Vladu Zdravka Krivokapića.

Knežević: Ne znamo reference Milojka Spajića

Knežević je u emisiji Argumenti kazao i da DF nikada nije vidio ni čuo za reference ministra finansija Milojka Spajića.

“Nismo znali da je on istaknuti Singapurćanin koji prima 20.000 eura mjesečno i koji se vratio zato što čezne za Crnom Gorom. Ja sam ga gledao i nije sramota da kažem, da je čitavu kampanju proveo u jednom odijelu… Ako neko kaže da je napustio platu od 20.000 eura da bi usrećio Crnu Goru, a ja znam kako je proveo kampanju i svi u Vladi znaju da je živio kod ministra Mitrovića na kauču”, kazao je Knežević.

Pozvao je Spajića da ga demantuje i da mu pokaže izvode platnih listi sa zaradom od 20.000 eura.

Najnovije

Ivančić: “Srpski svet” je opasna i dosadna ideološka masturbacija

Kolumnista zagrebačkih Novosti, pisac i novinar Viktor Ivančić, imao je pravo i kada je napisao da je ”posthumni život” predsjednika Franje Tuđmana ”blistav, učinkovit i neupitan”; to...

Centralna banka: Trgovina kripto valutama ima špekulativna obilježja

Kada se u Crnoj Gori priča o kripto valutama i blokčejn tehnologiji dominantna asocijacija je brza i laka zarada, što je razmišljanje na nivou...

UŽIVO Žestoke borbe na istoku Ukrajine, Zelenski: Slomili smo kičmu ruske vojske

Ulazimo u 88. dan ruske agresije na Ukrajinu. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je njegova vojska nanijela ozbiljnu štetu ruskim oružanim snagama...

Adebajo se probudio, Majami pobijedio Boston

Košarkaši Majamija poveli su 2:1 u finalu Istočne konferencije NBA plej ofa, pošto su dobili treći meč protiv Bostona 109:103. Tako je Hit vratio prednsot...

Dan nezavisnosti

Piše: Đorđe Šćepović Juče je Crna Gora slavila. Slavila je nezavisnost. Zapravo, slavila je ona Crna Gora koju su minule dvije godine pokušali da ponize,...

Najčitanije

Povezano

Knežević: Neću se kandidovati za gradonačelnika Podgorice, ako Zeti vrate što joj je pripadalo

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević rekao je da je Demokratska partija socijalista (DPS) izašla sa inicijativom da Gradska opština Golubovci dobije status...

Konjević: Krećemo u izradu Zakona o Vladi

U dogovoru sa ministrom javne uprave Marašem Dukajem krećemo u izradu Zakona o Vladi, saopštio je potpredsjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar...

Knežević: Nemjerljivo sam zadovoljan što je DPS shvatio da je sazrelo vrijeme da Zeta bude opština

Iskazujem nemjerljivo zadovoljstvo što je DPS nakon šesnaest godina od formiranja Gradske opštine Golubovci naprasno shvatila da je „sazrelo“ vrijeme da područje Zete postane...

Konjević: Ne šaljemo dodatne vojnike u NATO misije

Potpredsjednik Vlade za politički sistem i ministar odbrane Raško Konjević saopštio je da prijedlog Savjeta za odbranu i bezbjednost ne znači da će Vojska Crne...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
aca palikuća
26.11.2021-01:15 01:15

Što čini pipun

Dolores
26.11.2021-22:21 22:21

“Imate Vladu ne znate čija je to Vlada, imate ljude u vladi, koji osim Abazovića ne pripadaju ni jednoj partiji”, kazao je Konjević. Bravo za ovo pitanje, Koneviću. “Eksperti” navodno formalno ne pripadaju nijednoj partiji, iako su svi u Zdravkovoj partiji, njegovi zetovi, rođaci, poznanici. To je vlada familije mantijaša Krivokapića. Uostalom, očigledno je da politički nastupaju “prate” premijera i uzajamno podržavaju jednu političku matricu – Zdravkovu. Formalno, oni pred građanima nijesu Vlada jer građani nijesu glasali za njih, niti su ih partije delegirale. Da su zaista eksperti – a to nijesu ni po čemu sem po traktoru kojim oru… Pročitaj više »