Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: DF treba da dobije najviše resora, ako dođe do izbora neki koalicioni partneri ne bi prošli cenzus

Knežević je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, kazao da ova vlada nije eksperska već vlada URE i NVO “Ne damo Crnu Goru”.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je kazao da se nada da bi trebalo da dođe do kompromisa među vladajućom većinom, te da bi u tom slučaju do 15. oktobra imali i rekonstruisanu Vladu i Tužilački savjet.

Knežević je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, kazao da ova vlada nije eksperska već vlada URE i NVO “Ne damo Crnu Goru”.

Smatra da bi rekonstruisanu vladu potrebno osnažiti sa političkim ličnostima, i da predstavnici parlemanetarne većine budu njen dio.

Istakao je da nisu imerativ personalno rješenja ali i naglasio da DF treba da bude u Vladi.

“Mi koji smo najviše glasova osvojili na izborima, treba da budemo u vladi. Da li će to biti predsjednici strananaka, potprdsjednici ili poslanici , nije bitno”, rekao je on ističući da nigdje u svijetu nema da koalicija koja ima 27 poslanike u Skupštini, nema pozicije u Vladi.

Komentarišući tekst u Pobjedi DF-u devet resora, Demokratama pet, Uri četiri, dok su svi ministri osim Spajića i Milatovića „na ledu“, Knežević je istakao da nisu razgovarali o personalnim rješenjima, te o tome koji je ministar “na ledu” a koji ” u medu”, ali da će se gledati rezultati aktuelnih čelnika Vladinih resora.

Smatra da DF treba da dobije najviše resora kao najveći konstituent vlasti.

“Nama je namjera da pokušamo da nađemo kompromis, da ono što nas razdvaja stavimo po stvari i stavimo moratorijum na neka pitanja, i da vladi produžemo mandat i da se kada dođu izbori, izmjerimo snage” kazao je Knežević, ističući da izbori u ovom trenutku ne bi odgovarali nikome, ali da je DF spreman za njih.

“Ako dođe do izbora, DF bi imao više glasova nego u avgustu 2020. godine, a neki koalicioni partneri ne bi ni prošli cenzus i ne bi vidjeli Vladu bez kad prođu Karađorđevom ulicom”, kazao je Knežević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve