Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Klubovi odbornika DPS, SDP i SD: Podnijećemo tužbu Upravnom sudu, prekršen Poslovnik o radu Skupštine Glavnog grada

Ističu da bez glasanja o dnevnom redu u cjelini, Skupština nije mogla započeti sa radom, samim tim ni donositi odluke

Vladajuća većina nije uspjela da obezbijedi potreban kvorum za rad današnje sjednice Skupštine Glavnog grada, na kojoj je bilo predviđeno izjašnjavanje od tridesetak veoma važnih pitanja za građanke i građane Podgorice, saopšteno je iz Klubova odbornika DPS, SDP i SD i najavili su da će podnijeti tužbu Upravnom sudu zbog kršenja Poslovnika o radu Skupštine Glavnog grada.

“Očigledno je da se katastrofalni politički odnosi među konstituentima koalicije više ne mogu sakriti. O tome svjedoči i činjenica da, za današnju sjednicu, nijedan odbornik/odbornica nije najavila/o odsustvo. Dakle, nije bilo “objektivnih” razloga za nemogućnost obezbjeđivanja kvoruma. Budući da je vladajuća većina nastavila sa radom iako prethodno nije usvojen dnevni red (jer nije bilo potrebne većine glasova z.a to), odbornički klubovi DPS, SDP i SD podnijeće tužbu Upravnom sudu zbog grubog kršenja Poslovnika o radu Skupštine Glavnog grada”, naglasili su iz Klubova odbornika DPS, SDP i SD.

Ističu da bez glasanja o dnevnom redu u cjelini, Skupština nije mogla započeti sa radom, samim tim ni donositi odluke.

“Sve odluke, koje Skupština usvoji bez kvoruma i suprotno propisima su protivzakonite. Primjena protivzakonito usvojenih odluka će izazvati nesagledive pravne posljedice i moguće brojne tužbe, koje će se plaćati iz budžeta Glavnog grada. Nesposobnost nove uprave Glavnog grada da obezbijedi većinu odbornika će očito ponovo plaćati građani Podgorice”, zaključuju Klubova odbornika DPS, SDP i SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve