Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Klub odbornika DPS: Besplatan prevoz za učenike na teritoriji Podgorice, i iz opozicije zastupamo interese građana

Na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada Podgorica usvojen je Prijedlog odluke o besplatnom prevozu u prigradskom i gradskom linijskom saobraćaju za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Podgorice, čiji je kreator i inicijator Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS)

Na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada Podgorica usvojen je Prijedlog odluke o besplatnom prevozu u prigradskom i gradskom linijskom saobraćaju za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Podgorice, čiji je kreator i inicijator Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS).

“Kako smo i prilikom stavljanja prijedloga u proceduru istakli ova inicijativa je potekla iz komunikacije sa građanima, čiji smo zastupnici u ovom domu, i čije najbolje interese ćemo i iz opozicionih klupa braniti, a čije će benefite osjetiti podgorički đaci, koji su budućnost našeg grada, a čime se dodatno rasterećuje porodični budžet u ovim i ovakvim ekonomski izazovnim vremenima”, poručili su iz Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Navode da prijave za ovu subvenciju će početi 25. avgusta i trajati do 25. septembra, shodno čemu pozivju sve roditelje da svoju djecu za istu prijave kako bi, kažu, “i na ovaj način svi zajedno, pored svega ostalog, doprinijeli i manjem korišćenju automobila, a samim tim i većem očuvanju životne sredine”.

“Podsjećanja radi, podgoričkim ulicama saobraćaju novi moderni autobusi, koje je vrijednim radom obezbijedila prethodna lokalna uprava, čineći sve da Podgorica počne da liči na evropske metropole, a za sprovođenje ove odluke u djelo neophodno je nesmetano funkcionisanje svih 45 autobusa, koje će se, prema najavama nove lokalne vlasti, a na inicijativu opozicionih odbornika, desiti od 1. septembra”, dodaju iz tog Kluba odbornika.

Učenicima su, unaprijed, poželjeli još jednu uspješnu školsku godinu.

“Nastavljamo da radimo dobre stvari za nove generacije Podgoričanki i Podgoričana, a učenicima i kroz ovaj vid podrške unaprijed želimo još jednu uspješnu školsku godinu”, poručuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve