Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Kljajić: Dok je mamograf u KCCG u kvaru, ministar Šćekić se bavi darivanjem ikona

Prema njenim riječima dugo su sve uspjehe i vizionarske projekte prethodnog rukovodstva KCCG prisvajali kao svoje, pa je red došao na jedan njihov projekat, da pretvore umjesto operacione u salu za darivanje vjerskih obilježija

Dragoslav Šćekić, čovjek koji je svoju prvu funkciju u zdravstvenom sistemu kao direktor FZO započeo odlaskom službenim automobilom na Gazimestan, svoju, nadamo se, posljednju funkciju u zdravstvenom sistemu završava darivanjem ikona zaposlenim u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori, saopštila je dr Lidija Kljajić, specijalista infektolog.

“Opčinjen fanatičnom zloupotrebom crkve u političke svrhe, misleći da će na taj način nadoknaditi odsustvo partijske i političke vizije i patriotizma, Šćekić zaboravlja da u zdravstvenom sistemu Crne Gore rade radnici svih vjera i nacija i da se liječe svi građani naše zemlje bez obzira na vjerske i bilo koje druge razlike. Urušavanje zdravstvenog sistema on i njemu slični poslušnici sa jučerašnjeg skupa u KCCG su odavno započeli i ovo je krajnji pokušaj prelaska sa nauke na tzv. “vjersku medicinu””, ustakla je ona.

Prema njenim riječima dugo su sve uspjehe i vizionarske projekte prethodnog rukovodstva KCCG prisvajali kao svoje, pa je red došao na jedan njihov projekat, da pretvore umjesto operacione u salu za darivanje vjerskih obilježija.

“Porazno je što u sred mjeseca u kojem se obilježava borba protiv kancera dojki ne radi mamograf u KCCG, pa bi bolje bilo da se pomoli za njegovu opravku kako bi građanke Crne Gore konačno mogle da urade preventivne i redovne preglede i da ne čekaju mjesecima na iste. Vrijeme apsurda i čuda, počelo je, sjetimo se, pričešćivanjem pacijenata u jutarnjim vizitama a završava se kačenjem ikona po operacionim salama. Degradacija struke i svih medicinskih načela”, zaključila je Kljajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Budaletina
28.10.2023-10:41 10:41

Ima li ko da ovome sadasnjem i buducem ministru kaze-budaletina!A plus sto je stetocina koja o jadu zabavi zdravstvene ustanove…Umjesto ljekova, bolnicama ce dostavljati tamjan,po receptu popa Dzome ,koji je tamjanom lijecio koronu(zna civjeku ,popadija mu ljekarka) O tempora,o mores!