Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Klikovac: U stanju sveopšte krize država nema mehanizme da spriječi dva državno neodgovorna ministra

Navodi da institucionalna, društvena, ekonomska, politička, zdravstvena, kulturna i opšta kriza u Crnoj Gori produkuju ovakva ponašanja ministara poput Damjanovića i Kovača

Prisustvo ministara Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača proslavi neustavnog Dana entiteta Republike Srpske je nastavak antigrađanske, antidržavne i anticrnogorske politike i to me ne čudi od onih koji su bili Miloševićevi pioniri. Ovo je ispunjavanje nekog njihovog mladalačkog sna – dobili su priliku da manifestuju ono što su duboko u sebi svih ovih godina čuvali, ocijenio je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac u emisji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

“Zato se oni ne libe da na ovaj način brukaju Crnu Goru i da kvare dobrosusjedske odnose sa Bosnom i Hercegovinom”, kazao je Klikovac.

Navodi da institucionalna, društvena, ekonomska, politička, zdravstvena, kulturna i opšta kriza u Crnoj Gori produkuju ovakva ponašanja ministara poput Damjanovića i Kovača.

“Takva je pojava logična kada imate takvu krizu u društvu jer država nema mehanizme da reaguje i da spriječi dva državno neodgovorna ministra”, ističe Klikovac.

U prethodnom periodu dijalog o kompletiranju Ustavnog suda je postojao ali je, kako kaže, više bio fiktivan kako bi se zadovoljili zahtjevi međunarodnih partnera.

“Desilo se to da oni koji su vjerovali da će formirati antievropsku, antizapadnu vladu nisu uspjeli u tom naumu. Sad vjerujem da će suštinski shvatiti da je Crnoj Gori potreban dijalog za izlazak iz krize”, ocijenio je Klikovac.

Osnov izlaska države iz krize je da se obezbijedi kvorum Ustavnog suda, odnosno da se izabere jedan ili više sudija kako bi sud mogao da odlučuje po brojnim pitanjima koja su od vitalnog značaja za dalji život u Crnoj Gori, zaključio je Klikovac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve