Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Klikovac: Podjela u PES-u nije konačna, stanje u Podgorici neodrživo, izbori jedno od rješenja

''Ono što je najveći problem jeste što su građani Podgorice taoci političke krize u Podgorici koja traje duže od pola godine'', kaže Klikovac

U medijima se danas pojavila informacija da je u Podgorici devet od 13 odbornika PES-a napustilo taj klub kao i da će se formirati novi odbornički klub kojem će se priključiti nezavisni odbornici.

Odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada, Andrija Klikovac, za Antenu M kaže da su i bez najava o raspadu PES-a u Podgorici na ranijim sjednicama Skupštine ukazivali na potpunu nefunkcionalnost vladajuće većine.

“Ono što je definitivno je da postoji kriza vlasti na nivou glavnog grada. Ta kriza je počela i nakon prvih imenovanja i prebrojavanja članova iz različitih partija, odbora direktora, funkcija…

Ono što je najveći problem jeste što su građani Podgorice taoci političke krize u Podgorici koja traje duže od pola godine”, kaže Klikovac.

Klikovac kaže da dok se definitivno ne desi raspad vladajuće koalicije i formiranje novih klubova ostaje da se vidi, kako kaže, koja su moguća rješenja.

“Mislimo da su izbori uvijek jedno od rješenja kako bi se resetovali politički odnosi na nivou glavnog grada i kako bi se konačno došlo do neke nove odgovorne vlasti koja će izvesti Podgoricu na pravi put razvoja. Ono što je definitivno je da ova trenutna konstelacija političkih snaga u Glavnom gradu ne može ispuniti minimum obećanja datih građanima Podgorice i ne može ništa dobro da uraditi za Podgoricu”, navodi sagovornik Antene M.

Podjela koja se desila unutar PES-a, kako kaže Klikovac, nije konačna.

“Vjerujem da će oni odbornici kojima je stalo do razvoja glavnog grada biti otvoreni da se ova pitanja javno otvore, da opozicija takođe kaže šta misli o tim pitanjima i onda da vidimo da li će se dogoditi novi izbori, da li će doći do nekih novih modela vlasti na nivou glavnog grada, ali ono što je definitivno jeste da je ovakvo stanje potpuno neodrživo”, navodi Klikovac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
26.02.2024-18:51 18:51

PG je totalno zapustena..svuda hara smece..a njima je pop Micovic br 1..Bolesna nacija..koju treba lijeciti…Imate pravo,kad kazete :ovakvo stanje je
potpuno neodrzivo…