Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Klikovac: Glavni grad je politički plijen za novu većinu

Nova većina Glavni grad smatra političkim plijenom jer smatraju da je potrebno plijen podijeliti shodno partijskim kvotama

Uprava Glavnog grada će u strategiji razvoja grada, koja je na dnevnom redu za sjednicu Skupštine 11. maja, predložiti kapitalne projekte koji su bitni za razvoj Podgorice, a koje je koncipirala prethodna vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista (DPS), kazao je odbornik u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac, gostujući u emisiji “Lice Podgorice” na Gradskoj RTV.

“Na osnovu svega onoga što smo vidjeli ovih pola mjeseca vršenja vlasti gospođe Injac i njenih zamjenika, možemo reći da nisu spomenuli nijedan značajni projekat za unapređenje Podgorice i kvaliteta života građana u Glavnom gradu”, dodao je Klikovac.

Nije bilo prilike, ističe, čuti iz medija ni riječ o izgradnji sistema za prečišćavanje otpadnih voda, koji je već u poodmakloj fazi realizacije, kao ni, dodaje on, o transformaciji gradskoj saobraćaja, već se samo konstatuju neki višedecenijski problemi.

“Ne dobijamo gotovo ni riječ o viziji rješavanja tih problema”, kazao je Klikovac.

Nova gradska uprava se, kako ističe, pokušava baviti revizijom poslovanja iz prethodnog perioda, što će se završiti, smatra on, kao u Vladi Zdravka Krivokapića.

“Gotovo da nije bilo ministarstva koje se nije bavilo revizijom, a onda se dogodio slučaj Vesne Bratić, gdje je ona ta koja je kršila zakone, koja je dobila krivičnu prijavu za to kršenje zakona”, objašnjava Klikovac.

Riječ je, smatra, o demagogiji i populizmu bez jasne vizije o daljem razvoju Podgorice.

Takođe, Klikovac ističe da je riječ i o političkom revanšizmu, i navodi primjer Jelene Borovinić Bojović, dok je bila ministarka zdravlja.

“U tom periodu su gotovo svi direktori zdravstvenih ustanova smijenjeni, načelnici odeljenja u KBC-u i vidjeli smo kakav je haos bio tokom pandemije. Slično će se dogoditi i u Glavnom gradu prema najavama koje većina iskazuje”, rekao je Klikovac.

Nova većina Glavni grad smatra političkim plijenom jer smatraju da je potrebno plijen podijeliti shodno partijskim kvotama.

“Prije 2020. godine su pričali o meritokratiji, a danas vidimo da smo puno dalje od toga nego tada. Vrhunac svega biće podjela funkcija u Glavnom gradu, gdje će određena lica, prema najavama, koja imaju sumnjivo stečene visokoškolske diplome, vršiti funkcije u Glavnom gradu”, dodao je Klikovac.

Klikovac je pozvao nadležne organe da se pozabave pitanjem sumnjivo stečenih diploma.

Opozicija će, kaže Klikovac, ponuditi ruku saradnje kada su u pitanju razvojni projekti na nivou grada.

“Ukoliko vidimo da je riječ o nekoj vrsti političke opstrukcije razvoja Podgorice ili o promovisanju vrijednosti koje nisu evropske, građanske, antifašističke, onda ćemo primjeniti i onu drugu stranu, da ukazujemo na takve nedostatke i da se potrudimo da takva vlast bude što prije opozicija”, kazao je Klikovac.

Za jedan od najznačajnih projekata za Glavni grad, sistem za prečišćavanje otpadnih voda, dodaje Klikovac, ne znaju kakva je zamisao nove strukture gradske uprave u vezi tog projekta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve