Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Klikovac: DPS u Vladi sa DF-om nema što da traži

Poručio odbornik Demokratska partija socijalista u Skupštini Glavnog grada

Demokratska partija socijalista (DPS) u jednoj vladi sa proruskim elementima i ljudima koji ne vole što je Crna Gora samostalna, evropska i građanska država nema što da traži, poručio je odbornik ove stranke u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

On je, govoreći o najavljenoj rekonstrukciji Vlade sa DF-om, naglasio da DPS ne može razgovarati o učešću na bilo kojem nivou vlasti u Crnoj Gori u takvoj vladi.

“Postoje i drugi politički subjekti koji su i trenutno u Vladi, sa kojima se mogu voditi razgovori, ali u vezi evropske agende i svih onih tema za koje građani smatraju da treba voditi”, kazao je Klikovac.

Dodaje da, ukoliko dođe do najavljenje rekonstrukcije, očekuje da će zvanični Beograd preuzeti političku kontrolu nad tom vladom.

“Ukoliko dodatno DF bude ušao u samu Vladu, na pozicijama potpredsjednika Vlade i ministara, takva jedna vlada bi bila koordinirana od strane DF-a, odnosno zvaničnog Beograda. Model iz parlamenta Glavnog grada bi se preslikao na državni model i imali bi smo jednog premijera koji bi postao marioneta u rukama onih čije se politike koncipiraju u Beogradu, posredstvom kanala iz Rusije”, naglašava Klikovac i dodaje kako vjeruje da će, u tom slučaju, doći do vanrednih parlamentarnih izbora.

Klikovac se osvrnuo i a nedavne izbore u DPS-u, ističući da je vrlo je važno za političku scenu Crne Gore da su po prvi put održani unutarpartijskii izbori.

“Po prvi put smo imali direktne izbore na kojima članstvo partije bira menadžment. Izlaznost je bila veoma visoka u odnosu na ukupan broj članova, a Demokratska parija socijalista ima peko 20.000 članova, što je veliki broj čak i u poređenju sa mnogo većim partijama iz regiona. 17.000 je izašlo na glasanje, tako da novo rukovodstvo partije crpi direktni legitimitet iz izborne volje članova partije da predvodi DPS u narednom periodu”, kazao je Klikovac.

To, kako objašnjava, znači da će i ubuduće članovi imati priliku da iskažu svoje mišljenje i ostvare uticaj u odnosu na kreiranje partijskih politika.

“Ovo je jedan ogroman iskorak koji se desio na našoj političkoj sceni i smatram da bi ovaj model reforme trebale da preuzmu i ostale političke partije u Crnoj Gori koje imaju iste lidere u periodu od dvadeset i više godina. Reforme se moraju sprovoditi u koninuitetu, jer nije samo reforma promijeniti ljude već je vrlo važno mijenjati procese odlučivanja i proces epomoću kojih se dolazi do što kvalitetnijih politika”, navodi Klikovac.

Govoreći o potencijalnom aktivnjem učešću iz opozicionih redova u narednom periodu, Klikovac ističe da vjeruje da će se takve poruke članstva na ovaj način jasnije razumjeti i sprovoditi.

“Kao neko ko predvodi sjajan klub mladih odbornika u Skupštini Glavnog grada mogu da kažem da mi svakodnevno razgovaramo sa našim članovima, sa ljudima koji rade u Glavnom gradu, sa svim građanima Podgorice, slušamo njihove poruke i mislim da smo vema glasni. Glasni smo jer vidimo da građani ne žele da trpe nepravdu, a mi imamo obavezu prema ljudima koji su nas glasali da tu nepravdu javno obznanimo”, zaključuje Klikovac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
01.02.2024-19:24 19:24

G-din Klikovac..je dobar momak-politicar..drzavnik..On nas momentalno najvise stiti…Bravo..i velika Hvala..

Pe Pera
02.02.2024-07:12 07:12
Reply to  Tara

A ti si nezaštićena jadna?! Pa što ne kažeš da te zaštitimo od svijega, od vjetra, od kiše a ponajviše od tvojih gluposti…

Tara
02.02.2024-19:27 19:27
Reply to  Pe Pera

Mrs fukaro cetnicka!

Pe Pera
02.02.2024-07:12 07:12

Zar DPS još postoji?