Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Klikovac: Adžić da podnese ostavku zbog propusta u sistemu bezbjednosti

''Posebno ako imamo u vidu da se u toj zoni, u užem centru Podgorice, nalaze objekti u kojima borave najzaštićenije ličnosti države. Postavlja se i pitanje da li je bezbjednost građana ugrožena ako znamo da je neko ko je pripadnik neke organizovane kriminalne grupe mjesecima unazad kopao tunel u zgradi gdje se nalaze sudije Vrhovnog suda, a gdje je i Viši sud''

Prokopavanje tunela do depoa zgrade Višeg suda predstavlja jedan od najozbiljnijih propusta sistema bezbjednosti Crne Gore, prvenstveno ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, kazao je odbornik DPS-a Andrija Klikovac.

On je, u emisiji “Pressing” Gradske RTV, istakao da se ovakvi propusti ne smiju dešavati u demokratskoj državi i NATO članici.

Neophodno je, kaže, da Adžić podnese ostavku.

“Posebno ako imamo u vidu da se u toj zoni, u užem centru Podgorice, nalaze objekti u kojima borave najzaštićenije ličnosti države. Postavlja se i pitanje da li je bezbjednost građana ugrožena ako znamo da je neko ko je pripadnik neke organizovane kriminalne grupe mjesecima unazad kopao tunel u zgradi gdje se nalaze sudije Vrhovnog suda, a gdje je i Viši sud”, navodi Klikovac.

Komentarišući tvrdnju predsjednika države Jakova Milatovića da nije odobrio izvoz veće količine oružja dok je bio ministar ekonomskog razvoja, Klikovac kaže da je Milatović u reagovanju produbio sumnju kada je riječ o ovom slučaju.

“Vjerujem da će nadležni ispitati ovaj slučaj. Ne bismo voljeli da predsjednik države bude lice koje je učestvovalo u nekoj nelegalnoj radnji”, poručuje Klikovac.

Prema njegovim riječima, ako je mandataru Milojku Spajiću cilj da Crna Gora bude prva naredna članica EU prije 2030, on će poslušati savjet zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve