Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Klarić: Neću podnijeti ostavku

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić oglasio se povodom današnjeg obraćanja poslanika GP URA Miloša Konatara

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić oglasio se povodom današnjeg obraćanja poslanika GP URA Miloša Konatara.

“Vašom danas datom izjavom za medije iskazali ste očekivanje da ću se u vezi sa zahtjevom 46 poslanika i poslanica za sazivanje sjednice Skupštine Crne Gore ponašati profesionalno, ili ću pak podnijeti ostavku na funkciju generalnog sekretara 27. Saziva Skupštine Crne Gore.

S tim u vezi, ukazujem Vam da sam funkciju generalnog sekretara Skupštine obavljao profesionalno, uvijek u skladu sa Poslovnikom Skupštine i Ustavom Crne Gore, i da ću tako raditi i ubuduće dok se budem nalazio na toj funkciji”, navodi Klarić.

Kako dodaje, poštovanje tih principa, obavezuje ga da ne učestvujem u aktivnostima na pripremi i održavanju sjednice Skupštine Crne Gore koja ne bi bila sazvana u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore.

“Takođe, niti jedan poslanik u Skupštini Crne Gore ne može zahtijevati od generalnog sekretara Skupštine da preduzima mjere i radnje koje nijesu u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore

Ostavku na funkciju generalnog sekretara Skupštine neću podnijeti, jer ne postoji niti jedan razlog za to”, zaključuje Klarić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve