Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kastratović: Najpametnije bi bilo premijerovo samorazrješenje

''Sa Abazovićem nema stabilne vlasti bilo koje vrste i sve je kao na Tuškoj pijaci, samo trgovina u kojoj je šef izgubio kompas''

Nakon što je Vlada na današnjoj telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, donijela Rješenje o razrješenju predsjednika Upravnog odbora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore Alije Košute, i članova Marka Kastratovića i Jadranke Milošević, oglasio se Kastratović koji je istakao da se hitalo premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću da preduhitri izbor novog direktora Fonda PIO zbog čega su zapravo razriješeni neki od članova UO što će proizvesti haotično stanje u toj instituciji, nalik stanju u ostalim državnim institucijama.

“Premijer je na telefonskoj sjednici samo imao jedan cilj da zaustavi sjutrašnji izbor novog direktora. Vjerovatno je imao informacije da se sjutra neće izabrati direktor po njegovoj volji pa je dobio naknadnu pamet da probere članove UO. Ovako je definitivno samo potvrdio da su sve državne institucije u haosu od kada je URA na vlasti. Sa Abazovićem nema stabilne vlasti bilo koje vrste i sve je kao na Tuškoj pijaci, samo trgovina u kojoj je šef izgubio kompas”, kazao je Kastratović u izjavi dostavljenoj javnsoti.

Kao član UO ponosan je, ističe, na sve što je uradio sastav ovog UO PIO-a.

“Podsjetiću da smo za samo nekoliko mjeseci rada donijeli veoma dobre odluke za funkcionisanje Fonda PIO, redovnost penzija i povećanje istih, rješavanje stambenih pitanja penzionera. Tako smo regulisali način isplate jednokratnih pomoći penzionerima kojim smo preventivno djelovali na eventualne zloupotrebe istih. Inicirali smo da rješavanje stambenih pitanja penzionera bude uvedeno u zakonske okvire”, naveo je Kastratović.

Dakle, ističe, nijesu se bavili politikanstvom već radili posao na ispravan način.

“Pored navedenog kao član UO borio sam se za poboljšanje komunikacije sa udruženjima penzionera koje je namjerno narušeno sa ciljem osnivanja novih udruženja koja su politički orjentisana. I sada kada smo trebali da izaberemo direktora u punom mandatu, a ne kao predhodnici što su nezakonito produživali vd stanje, premijer se dosjetio da u zadnjim minutima djeluje razrješujući UO PIO u trenucima kada država zakaže u mnogo važnijim situacijama kao što su aktuelni slučaj izbora u Šavniku, šverca u Upravi prihoda i carina, donošenju neustavnih zakona i sada već aktuelnoj najavljenoj izolaciji od strane EU i zapadnih partnera. Dakle, najpametnije bi bilo premijerovo samorazrješenje jer svakog dana sve više državu vodi u ambis”, poručuje Kastratović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
19.12.2022-19:32 19:32

Dokle ce ova agonija..i teror trajati..Zasto G-din Djukanovic..ne razrijesi Skupstinu?