Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kalkavan pozvao Mandića da posjeti Tursku

Današnji sastanak bio je prilika da sagovornici razmijene mišljenja o parlamentarnoj saradnji, saglasivši se da buduća grupa prijateljstva dva parlamenta može značajno doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa Barišom Kalkavanom, ambasadorom Turske u Crnoj Gori i tom prilikom istakao da kulturno-istorijske veze dva naroda i frekventan politički dijalog na najvišem nivou, obavezuju naše zemlje da sa velikom posvećenošću i predanošću nastave da unapređuju uzajamne odnose.

“Mandić je konstatovao da Turska ima veliki značaj za našu zemlju, posebno imajući u vidu brojnost crnogorske iseljeničke zajednice u Republici Turskoj koja predstavlja važan most zbližavanja i učvršćivanja veza između naših zemalja”, saopšteno je iz Skupštine.

Tokom razgovora, predsjednik Skupštine iskazao je zadovoljstvo činjenicom da dinamični privredni odnosi kontinuirano jačaju, ističući da je ekonomska saradnja u usponu.

“Ovom prilikom, predsjednik Skupštine je zahvalio na brojnim donacijama i investicijama turskih kompanija u proteklom periodu”, navodi se u saopštenju.

Današnji sastanak bio je prilika da sagovornici razmijene mišljenja o parlamentarnoj saradnji, saglasivši se da buduća grupa prijateljstva dva parlamenta može značajno doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza.

“Sagovornici su potvrdili kako se dobri odnosi dvije države posebno ogledaju u parlamentarnoj diplomatiji koju, kako su zaključili, treba i dalje podsticati”, dodaje se u saopštenju.

Uz podsjećanje da je Crna Gora pružila veliku podršku Turskoj nakon razornog zemljotresa, ambasador Kalkavan je zahvalio na prijemu i tom prilikom prenio poziv predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Numana Kurtulmusa predsjedniku Mandiću da posjeti Tursku.

On je kazao da se bliskost dva naroda potvrđuje i kroz dugotrajnu saradnju dva parlamenta, izrazivši očekivanje da će saradnja tokom 28. saziva biti dodatno unaprijeđena.

Mandić je izrazio zahvalnost na pozivu da posjeti Veliku narodnu skupštinu Republike Turske u što skorijem periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve