Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kalač: Prijevremeni izbori u Crnoj Gori neminovni

''Koalicija Crno na bijelo, kao tas na vagi, zasad diktira političke procese i promjene''

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Crnoj Gori Hazbija Kalač izjavio je za agenciju SANA da je imao pogrešnu predstavu svako onaj ko je očekivao da će Crna Gora skrenuti sa evropskog puta i postati dio “srpskog svega”.

Povodom aktuelnih političkih dešavanja u zemlji, Kalač smatra da se u Crnoj Gori trenutno osvaja demokratija.

”Ja sam bio prvi koji je kritikovao ovu Vladu. Ona je prosto zanemarila neke ustavne kategorije kao što je srazmjerna zastupljenost naroda u Crnoj Gori gdje prosto nisu vodili računa da, pored toga što se radi o ekspertskoj Vladi, da je bilo nužno naći i među ekspertima predstavnike određenih naroda koji se smatraju manjinskim što je i ustavna kategorija i što je i bila njihova obaveza”, kazao je Kalač.

On se osvrnuo i na aktuelno pitanje manjinske vlade izjavivši da su određeni politički subjekti već jasno iskazali svoju opredijeljenost i to ko je njhov partner, naročito Bošnjačka stranka čiji je predsjednik bio vrlo eksplicitan u parlamentu i rekao da su izabrali partnera za razliku od albanskih partija koje se jako čuvaju od takvih izjava.

Na pitanje novinara, da li bi DPS bio potencijalni partner SPP-a u Crnoj Gori, Kalač nije isključio ni tu mogućnost iako sada to izgleda malo vjerovatno.

”Ako bi to bio interes bošnjačkog naroda. Kada je u pitanju interes bošnjačkog naroda svi politički subjekti za nas bi bili interesantni. U budućnosti ne znam šta će se desiti. U ovom trenutku DPS, s onim vrijednostima koje je imao u prošlosti, ne vidim kao potenacijalnog političkog sagovornika, iako smo mala stranka s namjerom i težnjom da postanemo značajan politički faktor u predstavljanju interesa bošnjačkog naroda. SPP kao predstavnik bošnjačkog naroda svakako da primarno gleda interese svog naroda kroz program kojeg smo postavili a ako nađemo u budućnosti neke dodirne tačke s bilo kojom strankom prema kojoj ćemo moći realizovati naše ciljeve”, istakao je Kalač i naglasio “prvo želimo da se sretnemo sa političkim subjektima iz našeg naroda”.

Predsjednik SPP-a je naglasio i da smatra da su prijevremeni izbori u Crnoj Gori neminovni.

”Ovdje se vodi jedna velika politička igra između dvije političke strukture a koalicija Crno na bijelo, kao tas na vagi, zasad diktira političke procese i promjene”. zaključio je Kalač.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miralem
11.02.2022-12:41 12:41

Kakvo je ovaj nanijo zlo CG- Bosnjacima -Muslimanima da mu ne trebate nikad oprostit i zaboravit sve sto se Zadnjih godinu dana crtalo Muslimanima -Albancima izdajice ovakve su im najvisi neprijatelji -Kalac-Kolic-Albin-Perovic vise trebate imat povjerenje u CETNIKA MILACICA nego u ove splacine koje su se u kolo uhvatile sa Milacicevim Cetnicima ovakvi su opasni i nista im ne vjerovati za koaliciju sa kim su i za opoziciju samo na smece izbacit !

Splacina
11.02.2022-18:08 18:08

Kumim vas bogom dajte mu Harmoniku u ruke na celo je vec ugradijo da zasvira UZICKO i sa Milacicem u kolo da se uhvati i zaigra !