Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Jovana Marković izabrana za novu predsjednicu Foruma mladih SDP

U punoj sali Skupštine Prijestonice, kako je saopšteno iz partije  predstavljen je novi plan rada Foruma mladih u narednom period, konkretne aktivnosti koje će biti realizovane kao i manifest Foruma Mladih

Na Cetinju je sinoć održan XI Kongres Foruma mladih Socijaldemokratske partije Crne Gore na kojem je Cetinjanka Jovana Marković jednoglasno izabrana za novu predsjednicu.

U punoj sali Skupštine Prijestonice, kako je saopšteno iz partije  predstavljen je novi plan rada Foruma mladih u narednom period, konkretne aktivnosti koje će biti realizovane kao i manifest Foruma Mladih.

Pored gostiju iz rukovodstva partije koji su uzeli riječ, mladim delegatima su se pozdravima i porukama podrške obratili predstavnici iz partija sa kojima Forum mladih SDP-a ima tradicionalno dobru saradnju kao i predstavnici partija socijaldemokratske orijentacije iz našeg regiona i Evrope.

Cikotić i Marković/ Foto: SDP

“Željeli smo da baš iz Prijestonice pošaljemo poruke koje su adekvatan odgovor dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi u kojoj se Crna Gora danas nalazi. Da i simboličkim odabirom mjesta održavanja Kongresa pokažemo da njegujemo vrijednosti patriotizma, antifašizma i slobodarstva. Da novo poglavlje našeg rada počne upravo u našoj prijestonici i mom rodnom gradu slobodarskom i ponosnom Cetinju”, poručila je novoizabrana predsjednica dodajući da je “Crna Gora brod koji se uvijek mora kretati lijevo i ideološki i simbolički, prema zapadu”.

“Ja mislim da naš brod uvijek mora da plovi lijevo – i uvijek na Zapad. U vremenu kada retogradne politike nalaze plodno tle u mislima naših vršnjaka ono što ja želim je da upravo mi budemo nesalomljivi most o koji će svaka od tih ideja slomiti zube! Mi trebamo i moramo biti prva linija odbrane mladih od floskula, mitomanije i dezinformacija i glas razuma koji će pokazati crnogorskoj javnosti da te ideje imaju alternativu koja jedina garantuje stabilnu i Evropsku budućnost Crne Gore”, poručila je Marković.

Marković je dodala da su najbolji dio posade tog broda upravo perspektivni mladi ljudi koji “reprezentuju budućnost Socijaldemokratske partije i političke scene Crne Gore”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
24.12.2022-18:58 18:58

Ovi nesrećnici ni cenzus ne mogu da prebace. Čuj “forum mladih”… :) Neće vas narod Crne Gore, fašisti jedni i srbomrzci !