Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Vrijeme da se nesuglasice ostave po strani

On je dodao da je zamolio premijera da ovakvih sastanaka bude više, jer se razgovorom uvijek može doći do rješenja

Krajnje je vrijeme da Vlada i partije parlamentarne većine nesuglasice ostave po strani, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković, dodajući da vjeruje da svi žele da prevaziđu parlamentarnu krizu.

On je, nakon sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, kazao da je značajno što je poziv na razgovor uslijedio od premijera, a ne od nekih lidera partija parlamentarne većine.

“Današnji sastanak je pokrenuo neka pitanja. Vjerujem da i jedni i drugi želimo da prevaziđemo trenutne probleme i krizu koja nije u najvećoj mjeri otvorena, ali koja bi mogla eskalirati u nešto što niko ne bi volio”, rekao je Joković novinarima ispred Vlade.

On je dodao da je zamolio premijera da ovakvih sastanaka bude više, jer se razgovorom uvijek može doći do rješenja.

“Mislim da smo do sada previše rekli jedni o drugima, da li sve tačno ili ne, nije bitno. Krajnje je vrijeme da se okrenemo rješavanju drugih problema, a da nesuglasice ostavimo po strani”, istakao je Joković.

Kako je dodao, vjeruje da su za to spremni i u Vladi i u strankama parlamentarne većine.

“Uvjeren sam da razumom možemo doći do zadovoljenja svih, jer nije dobro da su jedni zadovoljni, a drugi ne. Vjerujem da će biti postignut potpuni dogovor i da će trzavice između Vlade i pojedinih partija parlamentarne većine prestati”, rekao je Joković.

On je kazao da sa premijerom nije razgovarao o tužilačkim zakonima i podsjetio da su na poziv međunarodne zajednice odustali od njihovog usvajanja na način na koji je bilo predloženo.

“Čekali smo mišljenje Venecijanske komisije, čujem da su stigli, pročitaćemo ga. SNP je za to da se donesu bolji zakoni i da Crna Gora bude pravednija”, rekao je Joković.

On je kazao da je činjenica da je akter afere Koverta oslobođen dovoljan pokazatelj da se nešto u tužilaštvu i sudstvu mora mijenjati.

Krivokapić je danas razgovarao i sa predsjednikom Demokratske narodne partije Milanom Kneževićem i predsjednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nena
20.03.2021-16:28 16:28

Sad su vas pritisli EU jer su imali drugo misljenje i vjerovali vam vasim podvalama sad kad su vidjeli da svaku lazete promijenili su misljenje i sad vi trazite dogovor dje ste bili ranije nego vas je zanimao samo SRPSKI SVET!!

Zdravko
20.03.2021-16:57 16:57

Jokovicu URA -REZERVNI TOCAK-vas je spasila okupirali ste CRNU GORU nema vise ni vama ni URA spasa Gradjani su vidjeli sa cim se sve sluzite -LAZAMA -PODVALAMA i dobili ste LOMOVRAT VASIM KOLIMA NI REZERVNI TOCAK VISE NECE POMOCI!