Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Prvo rekonstrukcija pa budžet

''Moramo znati broj ministarstava kako bi u skladu sa tim predložili budžet. Vjerujem da ćemo u 2022. godinu ući sa rekonstrisanom Vladom'', kazao je Joković

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković je nakon sastanka sa premijerom kazao da moraju napraviti stabilnu Vladu i dogovoriti se da ona traje do redovnih izbora.

”A odmah nakon toga da Crna Gora postane sljedeća članica EU” kazao je Joković, ističući da se SNP i prije zalagao za evropski put Crne Gore i vladavinu prava.

”Mi smo za to da se što prije izabere Tuzilački savjet i izglasaju tužilački zakoni, kako bi Crna Gora krenula putem vladavine prava”, kazao je on.

Istakao je da o resorima nije razgovarao sa Krivokapićem.

”Vjerujem da su sve partije, premijer ali i značajan broj ministara za rekonstrukciju Vlade. Neki ministri nisu zadovoljili očekivanja, ali bilo koja Vlada i bilo koji ministar ne može dati maksimalan doprinos ako bi svako malo neko da ruši Vladu”, kazao je Joković, ističući da svi treba da se okrenu budućnosti.

Govoreći o rokovima rekonstrukcije Vlade, Joković smatra da bi rekonstrukcija morala da bude prije predloga budžeta za sljedeću godinu.

”Moramo znati broj ministarstava kako bi u skladu sa tim predložili budžet. Vjerujem da ćemo u 2022. godinu ući sa rekonstrisanom Vladom”, kazao je on.

Istakao je da parlamentarna većina ima obavezu da se dogovori, ali ukoliko ne budu uspjeli, smatra da su novi parlamentarni izbori rješenje, iako ne vjeruje da će do njih doći.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve