Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković ne podržava smjenu Bratićeve: U određenim oblastima radi dobre stvari

U razgovoru za Novu M istakao je da je dogovor za rješenje trenutne političke krize moguć

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković ne podržava smjenu ministarke prosvjete Vesne Bratić.

“Vjerujem da ona u određenim trenucima i oblastima radi dobre stvari. Vjerujem da je nemoguće voditi sva ta četiri ministarstva i novom rekonstrukcijom Vlade to treba segmentirati”, ističe Joković.

U razgovoru za Novu M istakao je da je dogovor za rješenje trenutne političke krize moguć.

“Naše potpuno zalaganje je da parlamentarna većina u komunikacija sa Vladom dođe do rješenja. Ima niz načina na koje se može riješiti trenutna parlamentarne kriza a jedan je od poslednjih kada već pregovori ne daju rješenje, to će biti što je najavio DF- protesti” dodao je on.

Apsurd je, kaže Joković, da predstavnici koalicije, koja je dobila najviše povjerenja građana na izborima, nijesu u Vladi.

“Ono što je bitno u pregovorima je zaključak svih da je potrebno mijenjati Vladu, rekonstrukcijom ili novom vladom iskristalisale su se te dvije opcije. Vjerujem u dogovor. Vjerujem u kondiciju svih nas da ne bi oni koji su izabrali Vladu morali da protestuju protiv te Vlade”, dodaje Joković.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića koji je kazao da se nada da će na toj poziciji biti do 2024. godine.

“To neće zavisiti od premijera i njegovog nadanja, na nas niko ne može vršiti uticaj, želimo saslušati naše partenere ali najviše želimo slušati građane i upravljati se prema njihovim željama i težnjama“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve