Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Joković: Krajem mjeseca se očekuje formiranje 44. vlade

Od ponedjeljka ćemo znati kada će biti nastavak konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore

Na sastanku sa mandatarom Milojkom Spajićem načelno smo pričali o datumu formiranja nove vlade i plan je da krajem mjeseca bude izbor 44. vlade, kazao je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković u emisiji “Argumenti” na TVCG.

Joković je kazao da je na jučerašnjem sastanku sa mandatarom Milojkom Spajićem većina bila za to da se razgovara sa GP URA.

“Razgovarali smo i o tome ko bi još mogao činiti 44. vladu. Dogovoreni su neki koraci, Vlada je u velikoj mjeri koncipirana, bilo je riječi i da li bi još neko trebao činiti 44. vladu, preovladalo je mišljenje da bi trebalo zvati drugu albansku partiju. Većina je bila da bi se trebalo razgovarati sa GP URA. Mandatar je bio konstruktivan i kazao da će obaviti razgovore”, istakao je Joković.

Naglasio je da plan da krajem mjeseca bude izbor nove 44. vlade.

“Od ponedjeljka ćemo znati kada će biti nastavak konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore. Načelno smo pričali i plan je da krajem mjeseca bude izbor nove 44. vlade”, kazao je Joković.

Bilo je, kako je kazao, riječi o tome da lider NSD Andrija Manadić bude šef parlamenta.

“Svima prisutnima je bilo prihvatljivo da lider NSD Andrija Manadić bude šef parlamenta. I to je bio uslov koalicije ZBCG da bi podržali Vladu u Parlamentu. Ostalim prisutnim je to bilo prihvatljivo”, istakao je Joković.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve