Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Joković: Kukavički napad na šumara u Beranama neće proći nekažnjeno

''Ono što sa sigurnošću tvrdi, navodi on, da će Ministarstvo preduzeti konkretne korake kako bi se zaustavila bespravna sječa šuma i osigurala održiva uprava šumama''

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore najoštrije osuđuje napad na čuvara šuma u opštini Berane i ovom prilikom poziva sve državne institucije da pronađu počinioce napada i osiguraju da se ovakvi incidenti ne ponove, saopštio je ministrar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Crne Gore, Vladimira Jokovića, povodom napada na čuvara šuma u Beranama.

“Zabrinuti smo za njihovu bezbjednost, zahtijevamo odgovore ko su lica koja su izvršila napad, a takođe tražimo da se procesuiraju svi koji ugrožavaju službena lica, čuvare šuma, direktnim prijetnjama ili napadima.

Ono što sa sigurnošću tvrdi, navodi on, da će Ministarstvo preduzeti konkretne korake kako bi se zaustavila bespravna sječa šuma i osigurala održiva uprava šumama.

„A svima, koji su dosad to nemilice činili, poručujemo da se neće ni jedna grana više bespravno posjeći, ne na Jelovici, nego u bilo kojoj šumi, a da se za to ne snosi odgovornost. Ovakvi kukavički napadi neće proći nekažnjeno, niti će promijeniti nešto u stavu Ministarstva, na čijem sam čelu, i Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, po tom pitanju.Naša podrška je uz sve one koji rade pošteno na očuvanju prirode i zaštiti životne sredine”, zaključuje Joković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve