Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Jokić na čelu Opštine Kotor

Odbornici Skupštine opštine Kotor su sa 17 glasova za i 11 glasova protiv, danas izabrali Vladimira Jokića, diplomiranog pravnika, za predsjednika opštine Kotor.

Odbornici Skupštine opštine Kotor su sa 17 glasova za i 11 glasova protiv, danas izabrali Vladimira Jokića, diplomiranog pravnika, za predsjednika opštine Kotor.

Jokić na čelu Opštine Kotor

Sjednica je počela minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija Radovića.

Jokića nijesu podržali DPS, Liberalna partija, SD i SDP. Njihovi predstavnici su, obrazlažući ovu odluku jedinstveni u stavu da je Vladimir Jokić uzurpirao svoj položaj i samovoljno donosio odluke kada je bio predsjednik opštine Kotor prije godinu i po, prenosi Skala radio.

Ljiljana Popović Moškov, odbornica GP URA, koja je bila dio tadašnje vlasti a danas konstituent nove vlasti u Kotoru, je kako prenosi Skala radio, kazala da je bilo političkih ucjena i loše donešenih odluka ali da će u nastavku u novoj većini biti konstruktivan kritičar u budućoj vlasti.

Dosadašnji predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović je zahvalio svojim saradnicima a posebno građanima Kotora koji su vjerovali i dali 4437 glasova DPS-u Kotor i podsjetio na završene ali i započete kapitalne investicije u vrijeme njegovog mandata.

“Opštinski Budžet nije prazan i u ovim teškim vremenima uz sve obaveze proistekle iz prihoda i rashoda. Nemamo nikakvih obaveza koje bi budućoj vlasti onemogućile normalno funkcionisanje”, poručio je Aprcović, uvjeren da će budžet biti do kraja godine realizovan u iznosu od 21 milion eura, dok je u ovom trenutku na preko 18 miliona.

Nakon svečane izjave, u svom obraćanju Vladimir Jokić je sa indignacijom odbio bilo kakve podjele na lojalne i nelojalne, patriote i nepatriote, niko nema licencu na to.

Novi skupštinski saziv čine DPS sa 12 mandata, Demokrate devet, DF sedam a URA, Socijalisti, Liberalna partija, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija imaju po jedan mandat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve