Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Damjanović: Jedino Milo Đukanović sigurno može pobijediti ispred suverenističkog bloka

Predśednički izbori su šansa rušiteljima Crne Gore da se sa njom konačno obračunaju i vrate je na poziciju u kojoj je bila 1918. godine

Piše: Aleksandar Damjanović, CKM

Predstojeći predśednički izbori su za Crnu Goru veoma važni, jer ni u kom slučaju ne bi bilo dobro, da na njima pobijedi neko od kandidata iz antidržavnih političkih partija.

Evidentno je da Milo Đukanović ukoliko se kandiduje jedini sigurno može pobijediti, i da je on najbolja ponuda koja se građanima nudi u izbornoj utakmici.

Svaki drugi kandidat bi bio ozbiljan rizik, i otvorio bi mogućnost da na ovu važnu funkciju dođe osoba koja bi zastupala interese neke druge države, kao što to danas radi Dritan Abazović i njegovi partneri.

Predśednički izbori su šansa rušiteljima Crne Gore da se sa njom konačno obračunaju i vrate je na poziciju u kojoj je bila 1918. godine.

Teška politička situacija u kojoj se trenutno nalazi naša država ne daje mogućnost za eksperimentisanje sa nestranačkim kandidatima, koji nemaju iskustvo rada na visokim državnim funkcijama.

Svi zajedno smo svjedočili koliko je političko iskustvo Đukanovića i njegov međunarodni ugled pomoglo Crnoj Gori da ne poklekne pred naletima velikosrpskog nacionalizma.

DPS kao najozbiljniji politički subjekt i sve ostale političke državotvorne partije treba da budu svjesni činjenice da Milo Đukanović jedini ima bezrezervnu podršku većinske Crne Gore.

Na zadnjim predśedničkim izborima Đukanović je postigao rezultat koji suverenističke partije nijesu mogle dostići na više izbornih procesa.

Lično me zabrinjava ucjenjivački prijedlog SDP-a, koji ako se realizuje nanosi veliku štetu suverenističkom bloku i Crnoj Gori.

Ovo nije momenat za nestranačke kandidate koji bi se u slučaju eventualne pobjede obavljajući funkciju predśednika učili poslu.

Vjerujem da je i sam Milo Đukanović svjestan blata u kojem je nakon 30. avgusta upala Crna Gora, kao i da je jedino on svojim međunarodnim ugledom može vratiti na evropski put.

Zato lideri suverenističkih partija u pamet se, nemate pravo na grešku!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Uros
04.02.2023-15:25 15:25

Sada vidim koliko ste ozbiljan portal kada ovom nebitnom liku dajete ovoliko prostora.

Gustav
04.02.2023-16:49 16:49

Ko tebe jos moze da slusa. Beisite ovo smece sa portala.

Mirko
05.02.2023-17:16 17:16

Nista novo za SDP.Sve su pokazali na.Cetinju.Ne.znam samo odakle im to samopuzdanje,strancica koja.mozda nece preci ni cenzus na sledecim izborima.Samo dokazuju koliko im je uopste stalo do Crne Gore.U vremenu kada Crna Gora prezivljava teska vremena,oni kalkulisu ,na stetu drzave u koju se kunu.Sramotno.