Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Janović: Popis nije demografsko već političko pitanje koje služi za dalje produbljivanje krize i polarizaciju društva u Crnoj Gori

Janović je istakao činjenicu da ako pogledamo od 80 pitanja u popisu sve se svodi na tri: etnička, jezička i religijska pripadnost, i onda nam je jasno koja je svrha istog

Član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore, Nikola Janović poručio je da bi popis trebalo biti demografsko pitanje, ali kako je naveo to je sada najviše političko pitanje i u suštini služi, kako je ocijenio, za dalje produbljivanje krize i dalju polarizaciju društva u Crnoj Gori.

“Toliko je moći i novca uloženo u proteklom periodu da Crna Gora postane nečiji feud, nečija prćija, rezervna teritorija za nekoga izvan Crne Gore. Mislim da je jako važno da ideja o otporu takvoj namjeri postoji i da negdje smo toga svi svjesni. I mislim da s obzirom na sve okolnosti o kojoj govorim, mislim da svako od nas, svaki građanin nosi ličnu i pojedinačnu odgovornost u susret svemu tome”, saopštio je Janović.

U nastavku, Janović je istakao činjenicu da ako pogledamo od 80 pitanja u popisu sve se svodi na tri: etnička, jezička i religijska pripadnost, i onda nam je jasno koja je svrha istog.

“I zaista mislim da je jako važno, da smo svjesni da negdje sve naše neke pizme, ljutnje i sve neke boljke našeg karaktera ostavimo sa strane i da doprinesemo očuvanju najprije našeg dostojanstva, s druge strane ako hoćemo i pravo na postojanje i jezičke i etničke i religijske i svake druge postojanosti”, jasan je bio član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini, Nikola Janović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
27.09.2023-22:22 22:22

Svaka cast Gospodine. Respekt!