Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Janović: Nećemo podržati manjinsku vladu ili neke druge eksperimente, ili smo u Vladi ili ćemo biti konstruktivna opozicija

''Ili smo zajedno u Vladi da nosimo odgovornost da pokušamo da isčupamo Crnu Goru iz svih ovih dešavanja koje su se desile u protekle tri godine ili smo van Vlade i bićemo konstruktivna opozicija. Opozicija ne državi, nego opozicija vlasti''

“Posljednjih dana su se pojavile neke varijante i prognoze, da li će DPS podržati manjinsku vladu ili neće, itd… Mi nećemo podržati nikakve eksperimente, nikakve manjinske vlade – znači, ne dolazi u obzir. Ili smo zajedno u Vladi da nosimo odgovornost da pokušamo da isčupamo Crnu Goru iz svih ovih dešavanja koje su se desile u protekle tri godine ili smo van Vlade i bićemo konstruktivna opozicija. Opozicija ne državi, nego opozicija vlasti. Dakle, nema nikakve manjinske vlade, nikakvi eksperimenti – sa tim je završena priča”, poručio je Nikola Janović, član Predsjedništva i poslanik u Skupštini Crne Gore.

On je kazao da je politički nezrelo i nepametno kada neki političari kažu da neće sa DPS-om.

“Kod nas, kad uđeš u politiku i ako to nijesi rekao kao da se nijesi bavio politikom. Ne znam kako neko zamišlja da diskvalifikujete jednu političku opciju iza koje stoji toliki broj građana. Ne možemo govoriti o pomirenju a nećemo da uvažimo snagu i rezultat jedne partije koja je građanska u svakom smislu, i bez koje svih ovih godina unazad Crna Gora ne bi postigla svoje ključne spoljno–političke prioritete koje je postigla. Da se sačuva građanski mir, obnovi nezavisnost, da država dođe do pred vrata EU, postane punopravna članica NATO i sada govorite nećemo sa njima”, rekao je Janović.

On je potom ocijenio da na političkoj sceni ne postoji partija koja je reformisana kao što je reformisan DPS u ovom trenutku.

“Pogledajte našu izbornu listu koja je bila na ovim izborima. I onda je sada aktivna druga mantra – e nećemo sa onima koji su zloupotrebljavali državne institucije. Oni pričaju o zloupotrebi državnih institucija, a vidimo što se dešavalo svaki dan dok su na vlasti ove tri godine. Ko zloupotrebljava državne institucije? Da li to radi Danijel Živković ili ja, ili Nermin Abdić, Nikolić, Rakočević, neko drugi sa naše liste? Ko? O čemu pričamo, o kakvim zloupotrebama državnih institucija… to je nešto što oni moraju da pojasne da li su stvarno ovo razlozi o kojima pričaju ili je zapravo razlog onaj koji je bio evidentan i ranije i koji smo svi znali, a to je da njima smeta evroatlantska orijentacija DPS-a i svi oni ključni rezultati koji su postignuti na spoljno–političkom planu proteklih godina, sve ono za šta se zalaže Demokratska partija socijalista i one vrijednosti na kojima počiva naša država. Ja prije mislim da to njima smeta, a pogotovo mislim da im smeta kada vidimo sa kim hoće da prave koaliciju. E onda mi se čini da je to taman družina jedna za drugu”, istakao je Nikola Janović i zaključio:

“Ako hoćemo stabilnu, reformsku Vladu, koja može da obezbijedi političku i ekonomsku stabilnost u Crnoj Gori, onda je to Vlada u kojoj će biti Demokratska partija socijalista zajedno sa njenim koalicionim partnerima, odnosno koalicija “Zajedno!”.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve