Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Janović: Koalicija na vlasti ne funkcioniše, urušene vrijednosti države

Janović je komentarisao aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori, imajući u vidu činjenicu da Državna izborna komisija još nije proglasila rezultate nedavni vanrednih parlamentarnih izbora

Aktuelni politički trenutak je, kao što vidimo, veoma loš i nepredvidljiv a sve što se pričalo tokom i nakon izbora poprima druge obrise, rekao je Nikola Janović, ispred Demokratske partije socijalista (DPS), gostujući u emisiji Kontakt RTV Nikšić.

Janović je komentarisao aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori, imajući u vidu činjenicu da Državna izborna komisija još nije proglasila rezultate nedavni vanrednih parlamentarnih izbora.

“Nema žurbe da se što prije uspostavi politička stabilnost, da država krene naprijed jer je vidno koje probleme imamo – pristupni pregovori ali i ocjene koje dobijamo od Evropske komisije i Evropskog parlamenta, što je alarm za sve koji su na političkoj sceni. Tome u prilog je evidentna apstinencija građana prilikom parlamentarnih izbora, koja je pokazala da su razočarani prethodnim periodom, prije svih u one koji vrše vlast. Kao razloge vidim to što koalicija koja je na vlasti tri godine, ne može da funkcioniše između sebe, nemaju kapacitet da razgovaraju, što je urušilo i vrijednosni sistem naše države. Još jedan od razloga je, da sve ono protiv čega su se borili poput revanšizma, korupcije i kriminala, danas prisutno na sceni”, kazao je on.

Janović je dodao da smatra da su malim procentom izlaznosti tokom parlamentarnih izbora, građani kaznili političke aktere ali i poslali jasnu poruku da treba da se razgovara.

“Smatram da je to vrlo važno, da možemo svi zajedno da ovu državu guramo naprijed, mora doći do razgovora i dogovora, jer je Crnoj Gori potrebna politička stabilnost prije svega.”

Janović je istakao da je upravo politička i ekonomska stabilnost oslonac za dalje korake prema Evropskoj uniji ali i daljem prosperitetu Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve