Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Izazovi će biti prevaziđeni kompromisom

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore, Predrag Mitrović, iskazao je posebno poštovanje za senzibilnost države u odnosu na izazove sa kojima se poslodavci susrijeću, naročito u uslovima značajne pogođenosti ekonomije Crne Gore poslijedicama koronavirusa.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sastao sam sa predsjednikom Unije poslodavaca Crne Gore, Predragom Mitrovićem i rukovodstvom ove krovne organizacije poslodavaca, povodom susreta predstojećoj sjednici u okviru koje će biti razmatran set socijalnih zakonskih rješenja.

“Izrazio sam uvjerenje da će izazovi sa kojima se suočavaju poslodavci i zaposleni, kao i svi građani, biti prevaziđeni kompromisnim rješenjima koja će biti plod zajedničkih napora svih društvenih činilaca”, naveo je Bečić na tviteru.

Posebno je, kako kaže, afirmisao i pohvalio odnos poslodavaca koji nisu zloupotrijebili pravni vakum koji je nastao kada je predsjednik Crne Gore odbio da proglasi, između ostalih, i Zakon o izmjeni Zakona o radu kojim je rok za donošenje Opšteg kolektivnog ugovora bio produžen za godinu dana.

“Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore, Predrag Mitrović, iskazao je posebno poštovanje za senzibilnost države u odnosu na izazove sa kojima se poslodavci susrijeću, naročito u uslovima značajne pogođenosti ekonomije Crne Gore poslijedicama koronavirusa”, napisao je Bečić.

Predsjednik Unije je ovom prilikom iskazao punu podršku da se intezivnim i otvorenim dijalogom, u skorom periodu, pokušaju prevazići eventualni nesporazumi između socijalnih partnera, što će kako je rekao, biti u najboljem interesu svih građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve