Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Izaslanici Pič i Sarazin sa rukovodstvom Evrope sad: Zabrinjava blokada institucija

Istakli su da su što skoriji vanredni parlamentarni izbori najbolje demokratsko rješenje krize, ali i naglasili da je suštinski državni interes kompletiranje Ustavnog suda

Jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i član Predsjedništva Filip Ivanović sastali su se danas sa specijalnim izaslanicima Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke za Zapadni Balkan, ser Stjuartom Pičom i Manuelom Sarazinom.
“Na sastanku je bilo riječi o aktuelnom političkom momentu u Crnoj Gori i načinima razrješenja institucionalne krize. Milatović i Ivanović su upoznali sagovornike s političkim programom Evrope sad i izrazili zabrinutost zbog blokade institucija, što vodi ukupnoj destabilizaciji političkih prilika u zemlji i koči dalje evropske integracije. Upoznali su međunarodne partnere s opstrukcijama u vezi tranzicije vlasti u Podgorici, gdje je skoro dvije trećine građana glasalo za promjenu vlasti”, navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad.
Istakli su da su što skoriji vanredni parlamentarni izbori najbolje demokratsko rješenje krize, ali i naglasili da je suštinski državni interes kompletiranje Ustavnog suda.
“Specijalni izaslanici Pič i Sarazin potvrdili su podršku UK i Njemačke evropskoj perspektivi Crne Gore i takođe apostrofirali nužnost što ranijeg izbora sudija Ustavnog suda.”, zaključuje se us aopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve