Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Izabran OO SDP-a u Ulcinju

Kako je saopšteno iz stranke, konvencijom je sproveden proces konstituisanja novog Opštinskog odbora partije koji je bio obaveza nakon Kongresa 29. juna

Opštinska organizacija SDP Ulcinj održala je konvenciju na kojoj je izabran novi Opštinski odbor koji broji 25 članova.

SDP

Kako je saopšteno iz stranke, konvencijom je sproveden proces konstituisanja novog Opštinskog odbora partije koji je bio obaveza nakon Kongresa 29. juna.

Skender Elezagić, dugogodišnji predsjednik OO SDP i predsjedavajući Konvencije izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je SDP u ovoj opštini konsolidovao svoje redove i da konvencijom kreće u novi ciklus koji će sasvim sigurno donijeti još bolje rezultate i označiti dalje snaženje partije u Ulcinju.

Predsjednik Opštinskog odbora SDP-a Ulcinj Naser Resulbegović, predstavljajući rezultate partije u prethodnom četvorogodišnjem periodu, naglasio je da je to bio period pun političkih izazova iz kojih je SDP izašao snažniji, sa punim akcionim jedinstvom za sprovođenje politike koju vodi u kontinuitetu pune tri decenije.

“Bili smo na visini političke i državničke odgovornosti i kada smo glasali za članstvo Crne Gore u NATO i time pokazali punu posvećenost strateškim partijskim opredjeljenjima”, rekao je Resulbegović.

On je dodao da su prethodne lokalne izbore u Ulcinju obilježili veliki pritisci na birače i kreiranje ambijenta u kojem nije bilo uslova za slobodne izbore.

“Vlast proizašla iz takvih izbora je pokazala da nije u stanju da odgovori potrebama građana Ulcinja, i upravo zato Ulcinj kao resursima najbogatija opština u Crnoj Gori i dalje stagnira a najvrjednija dobra se moraju rasprodavati kako bi se obezbijedilo elementarno funkcionisanje grada”, zaključio je Resulbegović.

Konvenciji su prisustvovali potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković i generalni sekretar Ivan Vujović.

Vujović je naglasio vitalnost opštinske organizacije SDP Ulcinja koja je u uslovima ogromnih pritisaka na članstvo i birače uspjela da pokaže svoju snagu i sačuva ideju pravedne države Crne Gore koja mora biti domovina svih njenih građana.

“Mala društva kao što je crnogorsko teško opstaju bez pravde kao osnovne vrijednosti koja je vjekovima krasila sve djelove naše države”, naveo je Vujović.

“Nedostatak osjećaja pravde i ogromno socijalno raslojavanje koje građani vide na svakom koraku put je ka slabljenju a ne jačanju države. SDP, kao temeljna državotvorna partija, svoje djelovanje je zato fokusirala na rješavanje brojnih ekonomsko-socijalnih izazova jer smo svjesni da  su demokratija i pristojan život naših građana ključni izazovi sa kojima se kao država moramo suočiti”, rekao je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve