Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Izabran novi Opštinski odbor SDP Bijelo Polje; Banović: Pokazali da smo pouzdan stub državotvorne politike

U novom sazivu 52 člana

Socijaldemokratska partija je na Opštinskoj izbornoj konvenciji izabrala novi Opštinski odbor SDP – Bijelo Polje, kojega će u novom sazivu činiti 52 člana, saopšteno je iz te partije. Zamjenik predsjednika SDP Borislav Banović poručio je da je SDP pokazala da je pouzdan stub državotvorne politike.

Predsjednik Opštinskog odbora dr Adnan Striković je, kako se navodi, podnio Izvještaj o radu aktuelnog saziva u proteklom četvorogodišnjem mandatu, navodeći da je SDP kroz tri izborna ciklusa u ovom gradu uspio da u teškim uslovima zadrži izbornu bazu, a da u opštinskom Parlamentu ima status najjače opozicione partije.

Striković je dodao da je SDP u Bijelom Polju iz dana u dan sve snažnija te da građani Bijelog Polja “posebno danas uviđaju ispravnost politike SDP, kojom se na vrijeme ukazivalo na brojne društvene anomalije koje su i dovele do trenutnog političkog stanja u državi”.

Zamjenik predsjednika SDP Borislav Banović je naveo da je Bijelo Polje uvijek bilo jedan od stubova socijaldemokratske politike i izrazio zadovoljstvo zbog jačanja partije, kako u Bijelom Polju, tako i na nivou cijele države.

“SDP je svojom jasnom i aktivnom politikom u posljednjih godinu dana pokazao da je pouzdan stub državotvorne i reformske politike, a što je na tragu dosljedne politike naše partije od njenog osnivanja”.

Banović je naglasio i da se partija intenzivno priprema za redovne lokalne izbore u maju mjesecu uz očekivanje da će ti izbori potvrditi trend jačanja SDP u biračkoj javnosti Crne Gore.

“SDP će i u narednom periodu voditi politiku kojom će promovisati borbu za građansku, sekularnu i evropsku Crnu Goru, politiku koja će se zalagati sa bolji ekonomski i socijalni status svih građana i Crnu Goru kao pravnu državu”, naveo je Banović.

Novoizabrani Opštinski odbor će, kako navode iz SDP-a, u najskorijem roku izabrati predsjednika i rukovodstvo OO SDP Bijelo Polje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve