Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović u Njujorku: Dijaspora je bila i ostala neraskidivi dio Crne Gore

Izrazio je zadovoljstvo prilikom da sa predstavnicima naših iseljenika, sunarodnicima, sugrađanima i prijateljima iz svih krajeva Crne Gore, razgovara otvoreno i iskreno, sa zajedničkim ciljem – da saradnja sa dijasporom bude što bolja, sadržajnija i kvalitetnija

Drugi dan radnog boravka ministra vanjskih poslova dr Filipa Ivanovića u Njujorku bio je posvećen susretima i razgovorima sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Dijaspora je bila i ostala neraskidivi dio Crne Gore. Svi vi koji živite ovdje u SAD-u, ali i cjelokupna dijaspora, važan ste činilac društvenih procesa u našoj zajedničkoj državi. Izuzetan ljudski, intelektualni ali ekonomski potencijal nastojaćemo da dodatno afirmišemo u narednom periodu“, kazao je ministar.

Izrazio je zadovoljstvo prilikom da sa predstavnicima naših iseljenika, sunarodnicima, sugrađanima i prijateljima iz svih krajeva Crne Gore, razgovara otvoreno i iskreno, sa zajedničkim ciljem – da saradnja sa dijasporom bude što bolja, sadržajnija i kvalitetnija.

„Znam da ste se ovdje ostvarili kao uspješni ljudi u brojnim sferama, a ono na čemu smo vam posebno zahvalni je što niste zaboravili Crnu Goru. Ovdje, večeras, želim posebno da istaknem da ni Crna Gora ne zaboravlja, niti će zaboraviti vas“ poručio je ministar.

On je ponovo da je lično, kao resorni ministar, uz kolege u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u SAD-u, ali i Ministarstvu i Vladi, na raspolaganju da sa dijasporom uvijek razgovara otvoreno, o brojnim uspješnim pričama i projektima, ali i mogućim problemima.

„Svima nam je cilj da Crnu Goru učinimo boljom i podstičemo njen dalji razvoj. Vaš doprinos tim procesima je nemjerljiv i posebno Vam zahvaljujem na dugogodišnjoj, iskrenoj posvećenosti i doprinosu,“ zaključio je ministar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
NY_NY
28.01.2024-19:36 19:36

Koja dijaspora? Vasi placeni agenti?