Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Ivanović sjutra na sastanku ministara vanjskih poslova EU

Sastanak će biti održan u Briselu, u okviru sjednice Savjeta za vanjske poslove

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović učestvovaće na sastanku ministara vanjskih poslova država članica Evropske unije (EU) koji će biti održan sjutra u Briselu, u okviru sjednice Savjeta za vanjske poslove.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da će Ivanović učestvovati na sastanku na poziv visokog predstavnika EU za vanjske poslove i politiku bezbjednosti Žozefa Borelja.

“Učešće Ivanovića na sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU, zajedno sa partnerima Zapadnog Balkana, predstavlja priliku za potvrđivanje nedvosmislenog opredjeljenja novoformirane Vlade na putu evropske integracije Crne Gore i njenoj posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende”, naveli su iz MVP-a u platformi za učeće ministra na sastanku u Briselu.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je predviđeno da Ivanović, tokom posjete Briselu, učestvuje i na sastanku koji će organizovati grupa prijatelja zemalja Zapadnog Balkana.

Kako su dodali, posjeta Briselu, biće prilika za susrete Ivanovića sa više kolega ministara vanjskih poslova zemalja članica EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve