Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović na sastanku NATO ministara vanjskih poslova u Briselu

Sastanak, kako je saopšteno iz resora, predstavlja priliku za dodatnu afirmaciju prioriteta Crne Gore, kao i potvrdu privrženosti politikama Alijanse i pune posvećenosti ispunjavanju definisanih ciljeva

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović učestvovaće na sastanku NATO ministara vanjskih poslova, koji će biti održan 28. i 29. novembra u Briselu.

Sastanak, kako je saopšteno iz resora, predstavlja priliku za dodatnu afirmaciju prioriteta Crne Gore, kao i potvrdu privrženosti politikama Alijanse i pune posvećenosti ispunjavanju definisanih ciljeva.

“U Briselu će biti razmotrena pitanja od značaja za evroatlantsku bezbjednost, uz sagledavanje presjeka stanja po pitanju implementacije odluka sa Samita održanog u julu 2023. godine, te utvrđeni dalji koraci i prioriteti za sljedeći susret na najvišem nivou”, kaže se u najavi dostavljenoj iz MVP-a

Podsjećamo, sastanci ministara vanjskih poslova NATO-a su redovni sastanci saveznica koji se održavaju najmanje dva puta godišnje i služe za procjenu rada Alijanse, uključujući i stepen implementacije odluka donesenih na najvišem nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve