Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović na sastanku NATO ministara vanjskih poslova u Briselu

Sastanak se organizuje uoči 75. godišnjice od osnivanja NATO-a, a ministri 32 države članice, kako je istaknuto, razmotriće brojna pitanja od značaja za evroatlantsku bezbjednost, kao i dalje korake i prioritete za predstojeći sastanak lidera u Vašingtonu

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović učestvovaće na sastanku NATO ministara vanjskih poslova, koji će biti održan 3. i 4. aprila u Briselu – najavljeno je iz resora na čijem je čelu.

Sastanak se organizuje uoči 75. godišnjice od osnivanja NATO-a, a ministri 32 države članice, kako je istaknuto, razmotriće brojna pitanja od značaja za evroatlantsku bezbjednost, kao i dalje korake i prioritete za predstojeći sastanak lidera u Vašingtonu.

”Učešće ministra Ivanovića prilika je za dodatnu afirmaciju prioriteta Crne Gore, kao i potvrdu privrženosti politikama Alijanse i pune posvećenosti ispunjavanju definisanih ciljeva, dok će na marginama sastanka, šef crnogorske diplomatije razgovarati sa NATO zvaničnicima i predstavnicima država članica”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve